Timo Bult Timo Bult
27/03/2021 14:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2021 14:17

‘Bitcoin (BTC) zal niet door een andere crypto vervangen worden,’ aldus MicroStrategy CEO

Nieuws
Bitcoin (BTC) zal niet door een andere crypto vervangen worden, aldus MicroStrategy CEO

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is de oudste en tevens grootste cryptocurrency op de markt. Met de komst van grote bedrijven die bitcoin beginnen te kopen, is dit succes eind 2020 en begin 2021 alleen maar verder toegenomen. Een van de CEO’s van zo’n bedrijf dat bitcoin kocht beargumenteerde onlangs in een YouTube video waarom hij denkt dat Bitcoin de grootste zal blijven. Dit ondanks de concurrenten die er op de markt zijn.

Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, kan als boegbeeld worden gezien van de mainstream adoptie van bitcoin door bedrijven. Hij nam als eerste bedrijf bitcoin op in het treasury-beleid van MicroStrategy. Zijn bedrijf bezit door de regelmatige bitcoin aankopen nu bijna $5 miljard aan bitcoin. De initiële kosten van de investering bedroegen slechts $2,2 miljard. Een gouden zet dus.

Toch zijn er genoeg critici of tegenstanders die verwachten dat bitcoin niet de meest succesvolle investering zal blijven. Zo zijn er veel verschillende cryptocurrencies, zoals Ethereum (ETH), die veel meer kunnen. Saylor verwacht echter dat er “een kans van nul” is dat bitcoin wordt ingehaald. Bitcoin is namelijk uitgegroeid tot “een digitaal monetair netwerk met een waarde van een biljoen dollar,” wat een unicum is volgens hem.

Daarbij kan men niet om het feit heen dat grote betaalbedrijven als PayPal en Square de cryptocurrency nu ook omarmen haalt de CEO aan. Dit verstevigt de positie van bitcoin als de moeder der aller cryptocurrencies alleen nog maar meer! Saylor stelt in zijn video:

“Bitcoin zal het meest succesvolle zijn dat je ooit in je leven hebt gezien.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie