Kopieer de handelingen van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) zal snel $14.000 en $20.000 zien, vertrek SEC voorzitter is goed voor ETF, zegt Novogratz

Micheal Novogratz, de miljardair CEO van Galaxy Digital, spreekt over de Securities and Exchange Commission (SEC), stablecoins en de koers van bitcoin (BTC) in een nieuw interview met CNBC, gepubliceerd op 22 juni.

- Advertentie -

Jay Clayton, voorzitter van de SEC, stapt op en de cryptocurrency community vraagt zich af dit een goed teken is voor de goedkeuring van een eventuele bitcoin exchange-traded fund (ETF).

Het leek erop dat hij niet met de vraagstukken omtrent crypto specifiek wilde omgaan. Wij crypto-jongens willen iemand die iets meer betrokken is, een beetje actiever is, een beetje meer toekomstgericht.

Er zijn genoeg goede mensen. Chris Giancarlo, voormalig voorzitter van de CFTC, Heath Tarbert, de huidige CFTC voorzitter, en Hester Peirce, die SEC-commissaris is. Ik denk dat ze alle drie geweldige keuzes zouden zijn.

Aldus Novogratz. Interviewster Kelly Evans vraagt vervolgens of een SEC voorzitter überhaupt open moet staan voor cryptocurrencies. Daarop antwoordt Novogratz het volgende:

Dit is 2020. 99 procent van Chinese financiële transacties gebeurt elektronisch. We gaan een digitaal tijdperk in en we hebben het nog steeds over kwartjes en stuivers. China heeft vandaag nog met Japan, Korea en Hong Kong voorgesteld om een regionale cryptocurrency te maken die hun handelsvaluta zou kunnen worden.

Dus we moeten onze daad bij het woord voegen. En snel toch? Of de VS zal ver achterop raken. Het is voor mij bijna onmogelijk om te denken dat we in een bepaalde periode in de toekomst geen stablecoins of crypto-versies van de dollar hebben.

Evans zegt dat de recente uitbraak van het coronavirus perfect zou zijn geweest voor bitcoin. De verwachting was dat het zou pieken, maar dat gebeurde niet en ze zegt dat de meeste mensen dit als een teleurstelling zien. Novogratz zegt:

Ik denk niet dat bitcoin als betalingsvaluta zal gebruikt worden, zeker niet in de Verenigde Staten. De dollar is nog steeds stabiel. Waarom kopen mensen nu bitcoin? Ze kopen het om dezelfde reden dat ze goud kopen.

Mensen zijn bang dat de Fed en Treasury (centrale bank en ministerie van financiën) te veel dollars drukken en kopen. We hebben dit monsterverbond tussen een enorme fiscale stimulans van de Treasury en de Fed die de hele zaak financiert. Als je steeds meer dollars in het systeem stopt, zal de waarde van de dollar dalen.

De kans op een grote devaluatie van de dollar is dus groter. Mensen gebruiken bitcoin als een afdekking daarvoor. En we zien dat met adoptie, langzaam, maar zeker. Het zou me verbazen als we niet snel de $10.000 pakken. Daarna zul je $14.000 en $20.000 zien.

Eerder deze week loofde Novogratz Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin voor het bouwen van een product met lange termijn waarde.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.274,37 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.274,37 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...