Timo Bult Timo Bult
28/05/2020 06:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2020 06:19

Bitcoin (BTC) zet nieuwe stap omhoog, altcoins blijven met kleinere stijgingen achter

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zet nieuwe stap omhoog, altcoins blijven met kleinere stijgingen achter

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) kon gisteren na een aantal dagen zijwaarts te hebben gehandeld weer boven de $9.000 uitkomen. De bitcoin koers kon de afgelopen nacht nog een stap omhoog zetten nadat het een moving average (MA) op de uurlijkse grafiek kon breken. Hiermee blijft bitcoin vooralsnog beter presteren dan de altcoins in de top 10 op basis van marktkapitalisatie.

Bitcoin (BTC) stap voor stap omhoog

Gisteren kon bitcoin dus de $8.800 en $9.000 met een aardig snelle beweging doorbreken. Het volgende obstakel waar bitcoin op stuitte was de 200-uren MA die bij $9.150 voor weerstand zorgde. Na een aantal uren hieronder te hebben gehandeld, lukte het de bulls vannacht uiteindelijk om deze MA ook te doorbreken.
De koers begon rond middernacht vanaf een prijsniveau van ongeveer $9.051 te stijgen en kon een high neerzetten van $9.289 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Rond $9.300 ligt het volgende weerstandsniveau.
Naast het feit dat de bitcoin koers hier vaker weerstand trof, bevindt ook de 4-uurs 100-MA zich op dit prijspunt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.168 op Coinbase. Mochten de bulls door kunnen zetten dan ligt de volgende significante weerstandszone bij ongeveer $9.400.
Al met al is de opwaartse beweging positief. Op de dagelijkse grafiek is bijvoorbeeld te zien dat de Relative Strength Index (RSI) boven de 50 stand heeft kunnen houden. Daarnaast toont de Moving Average Convergence Divergence (MACD) dat het neerwaartse momentum van de afgelopen dagen aan het afnemen is en er mogelijk een bull cross plaats kan vinden, mochten de stijgingen doorzetten of standhouden.

Altcoins blijven enigszins achter

Terwijl bitcoin volgens CoinMarketCap 3,5 procent in de plus staat ten opzichte van 24 uur geleden, zijn de stijgingen bij de altcoins kleiner. Ethereum (ETH) stijgt 1,8 procent in waarde en is $207,40 waard. Ripple (XRP) stijgt 0,8 procent en is $0,1967 waard. Ten slotte staat bitcoin cash (BCH) 2,1 procent in de plus met een waarde van $232,30.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie