Timo Bult Timo Bult
27/05/2020 15:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2020 15:27

Bitcoin (BTC) koers trotseert weerstand en breekt boven de $9.000 uit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers trotseert weerstand en breekt boven de $9.000 uit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers trotseert op het moment van schrijven de prijszone met daarin een aantal weerstanden. Vooralsnog lijkt de poging van de bulls succesvol te zijn. Bitcoin kon de afgelopen uren namelijk flink in waarde stijgen.

Bitcoin (BTC) weer boven de $9.000

Bitcoin handelde vanochtend nog vlak onder de $8.800, het prijsniveau waar bitcoin op 25 mei onder zakte. Bovendien bevond een dalende trendlijn zich ook op dit prijsniveau waarmee de kans op verdere dalingen groter werd.
Op de 4-uurs grafiek toonde de Relative Strength Index (RSI) echter een lichte bullish divergence. Om ongeveer 10 uur Nederlandse tijd brak bitcoin uiteindelijk met een flinke snelheid boven de $8.800 en dalende trendlijn uit. De whales bleken het dus bij het juiste eind te hebben. Zij kochten de afgelopen dagen namelijk flink in.
Hiermee werden ook de 4-uren 200-Moving Average (MA) en de 100-uren MA gebroken. Al met al steeg bitcoin van een waarde van $8.800 naar een high van op dit moment $9.230. Op dit prijspunt bevindt zich de 200-uren MA welke naar verwachting het volgende obstakel zal vormen.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.155 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Rond $9.300 zal naar verwachting sterke weerstand gevonden kunnen worden, mocht bitcoin boven de 200-uren MA uit kunnen breken. Hier vond de koers in het verleden meerdere keren support en weerstand.

Altcoins weer in het groen

Bitcoin lijkt de altcoins, zoals zo vaak, weer met zich mee te trekken. De stijgingen zijn echter minder spectaculair in vergelijking met die van bitcoin. Ethereum (ETH), dat uit onderzoek het meest populaire blockchain-platform onder ontwikkelaars is, steeg de afgelopen 24 uur met 2,9 procent in waarde en is daarmee nu $207,60. De stijging is positief nieuws aangezien de grootste altcoin stand lijkt te houden boven $200.
Ripple (XRP), de nummer 4 achter stablecoin tether (USDT), stijgt 2 procent in waarde en is nu $0,1981 waard. Bitcoin cash (BCH) presteert iets beter en staat 3,2 procent in de plus. BCH is nu $233,40 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie