Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) whales kochten de afgelopen 5 dagen $108 miljoen BTC, sentiment...

Bitcoin (BTC) whales kochten de afgelopen 5 dagen $108 miljoen BTC, sentiment wordt negatiever

Blockchain-analysebedrijf Santiment stelt dat uit nieuwe data blijkt dat whales weer bitcoin (BTC) aan het kopen zijn. De afgelopen vijf dagen voegden grote wallets 12.000 BTC toe aan hun portfolio.

Zijn $BTC-whales weer aan het verzamelen? Sinds de daling van Bitcoin onder $9.500 op 20 mei, hebben adressen met 100 of meer #Bitcoin nog eens 12.000 $BTC aan hun bags toegevoegd – meer dan $108.000.000 tegen huidige prijzen.

- Advertentie -

Santiment stelt dat whales, wallets met grote hoeveelheden bitcoin, sinds het begin van 2020 de neiging hebben getoond om tijdens dips meer bitcoin te kopen. Zodra de koers een weerstandszone nadert en een top lijkt te vormen, verkopen zij weer een deel van hun bitcoin.

Tweets over bitcoin negatiever

Het bedrijf kwam daarnaast met nog een andere bevinding. Tweets over bitcoin zijn namelijk voor het eerst sinds 13 april over het algemeen negatief. Dit zou een indicatie kunnen zijn dat de meeste traders verdere dalingen verwachten.

Voor het eerst sinds 13 april is de Sentiment Volume Consumed-grafiek voor #Twitter-volgers over hun positieve/negatieve verhouding van opmerkingen met betrekking tot $BTC negatief. Hiermee eindigt een streak van meer dan 40 dagen.

Daar voegt Santmient wel aan toe dat “over het algemeen de beste koopkansen zich voor  doen wanneer het sentiment van het publiek negatief is.”

Tot hoever bitcoin mogelijk kan gaan dalen weet natuurlijk niemand, de ene analist is daar negatiever over dan de ander. Bitcoin handelt al een tijd in de buurt van de $8.800 nadat een aantal pogingen tot uitbraak boven de $10.000 mislukten.

 

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.206,46 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.109,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.169,98 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.178,29 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.179,43 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...