Timo Bult Timo Bult
27/05/2020 06:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2020 06:42

Bitcoin (BTC) koers nadert belangrijk punt met veel weerstand

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers nadert belangrijk punt met veel weerstand

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen 24 uur was er weinig actie te bekennen. De bitcoin (BTC) koers kon heel even terug boven de $9.000 komen maar stuitte daar al gauw op weerstand. Bitcoin zakte vervolgens weer terug onder de $9.000 en $8.800 waar het al een aantal uren vlak onder handelt.

Bitcoin (BTC) heeft veel weerstand voor de boeg

Sinds 25 mei handelt bitcoin vlakbij de $8.800, een belangrijk prijsniveau. Zo’n 24 uur geleden handelde bitcoin nog even boven dit niveau, toen bereikte het een high van $9.016, waarna BTC al vrij snel weer terugzakte.
Bitcoin vond hier namelijk weerstand in de vorm van een dalende trendlijn waar BTC ongeveer sinds 19 mei onder handelt. Het gevolg was dat bitcoin weer onder de $8.800 terecht kwam en hier de rest van de dag zijwaarts onder bleef handelen.
Op dit moment bevindt die dalende trendlijn zich bij $8.800 en het zal dus interessant worden om te zien of de bulls een herstel kunnen inzetten. Hiervoor zal de koers door de $8.800 en de trendlijn heen moeten breken. Hier vlak boven bevindt zich daarnaast de 100-uurs Moving Average (MA) die een obstakel kan vormen. Ook de 4-uurs 200-MA bevindt zich in dit gebied. Kortom, het prijsgebied waar bitcoin zich op dit moment vlak onder bevindt is er een met veel weerstand.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.843. Mocht bitcoin terugzakken dan ligt er voor de korte termijn een supportzone bij $8.700. Hier vond bitcoin al drie keer eerder steun in de afgelopen dagen. Zakt bitcoin echter ook hier doorheen dan ligt het volgende target bij de 50-dagen MA, die zich op een prijs van $8.335 bevindt.

Recent bitcoin nieuws

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat Bloomberg-analist Mike McGlone goud en bitcoin als favorieten ziet. Hij stelt dat “het metaal en de crypto onze top kandidaten blijven voor stijgingen in 2020, met een extra zetje van Covid-19.”
Onlangs kwam JP Morgan, een grote Amerikaanse bank, met een rapport waarin het stelt dat bitcoin onder zijn intrinsieke waarde handelt. Deze “ware waarde” wordt berekend op basis van de kosten die miners maken om bitcoin te minen. Lange tijd handelde bitcoin ver boven de intrinsieke waarde, echter heeft de recente halving dit plaatje omgedraaid.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie