Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) handelt nu onder zijn "ware waarde" stellen analisten van JP...

Bitcoin (BTC) handelt nu onder zijn “ware waarde” stellen analisten van JP Morgan

Bitcoin (BTC) handelt 25 procent onder zijn intrinsieke waarde. Dat stelt de Amerikaanse bank JP Morgan in een onlangs verschenen rapport.

Hoewel JP Morgan geen bitcoin- of crypto-diensten levert, brengt het zo nu en dan onderzoeksrapporten uit. Hierin deelt de bank zijn bevindingen over de opkomende crypto-sector. Deze keer keek het naar de situatie omtrent bitcoin na de recente halving.

- Advertentie -

In het document, dat op 22 mei werd gepubliceerd, stellen de analisten van JP Morgan dat bitcoin in principe onder zijn eigenlijke waarde handelt. Deze waarde wordt berekend op basis van de kosten die miners maken om een bitcoin te minen.

Op de tweede bladzijde van het document is te zien dat bitcoin sinds juli 2019 een flink stuk boven de geschatte intrinsieke waarde handelde. De bitcoin prijs handelt nu echter, als een direct gevolg van de halving, onder de intrinsieke waarde. Volgens JP Morgan ligt bitcoins ware prijs ergens tussen $10.000 en $11.000.

Toch lijkt de bitcoin miner capitulatie door te zetten. Sinds de halving is de hash rate in een neerwaartse trend terecht gekomen. Steeds meer miners zetten hun oudere apparaten uit omdat ze simpelweg geen winst meer kunnen genereren.

De bitcoin prijs leek de afgelopen dagen nog enigszins te kunnen herstellen. Vandaag kwam de koers zelfs weer even boven de $9.000 uit. Hier bleek de weerstand echter te sterk waarna bitcoin alsnog naar beneden afsloeg.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.291,91 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.183,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.245,24 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.245,92 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.255,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...