Kevin Schijven Kevin Schijven
27/05/2020 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2020 14:15

Ethereum (ETH) meest populaire blockchain-platform bij uitstek voor ontwikkelaars, meldt onderzoek

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) meest populaire blockchain-platform bij uitstek voor ontwikkelaars, meldt onderzoek

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) is ver uit het meest populaire blockchain-platform onder ontwikkelaars. Dat blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport van DevQuarterly.
De hoeveelheid ontwikkelaars in de blockchain-sector blijft gestaag toenemen, meldt het rapport dat DevQuarterly elk kwartaal uitbrengt. Ethereum staat bovenaan het lijstje van meest populaire blockchain-platformen met 62% van de ontwikkelaars die hierop actief zijn.
Vooral Solidity, een programmeertaal voor smart contracts op Ethereum, trekt momenteel veel ontwikkelaars aan, zegt DevQuarterly. Eerder dit jaar meldde een artikel van LinkedIn dat Solidity een van de meest gewilde vaardigheden is voor bedrijven in 2020.
Daarna volgt Stellar (XLM) als tweede meest populaire openbare blockchain met 9% van de ontwikkelaars. Onder de privé blockchains is Hyperledger (20,5%) het populairst en vervolgens Corda (4,1%)

Het populairste platform bij uitstek is duidelijk Ethereum met zijn pionier Smart Contract Language Solidity, maar Stellar is ook een gunstig openbaar platform. In de categorie private blockchain en gedistribueerde grootboeken is Hyperledger de nummer één gevolgd door Corda. De andere categorie omvat alle andere smart contract-compatibele cryptocurrencies zoals NEO, EOS en Tron.

Aldus het rapport. Verder meldt DevQuarterly ook hoe deze ontwikkelaars verspreid zijn over landen. India staat bij uitstek bovenaan met 9.167 ontwikkelaars die actief zijn in de blockchain-sector. De Verenigde Staten staat op de tweede plaats met 7.900. Daarna volgen het Verenigd Konikrijk (2.715), Oekraïne (1.957) en Duitsland (1.785). Nederland komt uit op de 17e plaats met 129.
Daarnaast keek DevQuarterly ook naar de gemiddelde uurtarieven van blockchain-ontwikkelaars in de verschillende landen. Verassend genoeg staat Ierland bovenaan, gevolgd door Canada en dan de Verenigde Staten. Het rapport meldt dat het een “duidelijke trend” is dat blockchain ontwikkeling tweekeer zo duur is in het Westen.
Het gebruik van blockchain-technologie wordt steeds populairder, ook buiten de wereld van cryptocurrencies. Gisteren kwam nog naar buiten dat een Australische universiteit in samenwerking met IBM een postdoctorale opleiding in blockchain gaat aanbieden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie