Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

IBM lanceert universitaire opleiding voor blockchain, de technologie achter bitcoin (BTC)

De Australische universiteit RMIT heeft aangekondigd dat het een postdoctorale opleiding voor blockchain-technologie gaat aanbieden in samenwerking met IT-gigant IBM. Dat kondigt de universiteit op 26 mei aan middels een persbericht.

De nieuwe opleiding zal in oktober 2020 van start gaan en duurt 9 maanden. Naast blockchain-technologie wordt ook een postdoctorale opleiding voor cybersecurity aangeboden samen met IBM.

- Advertentie -

In de aankondiging wordt vermeld dat de blockchain- en cybersecurity-sectoren enorm zullen groeien in de komende jaren. De verwachting is dat de blockchain-industrie met 80% jaarlijks zal groeien en dat het momenteel zeer moeilijk is om professionals in dit gebied te vinden.

De cybersecuritysector zal zelfs verdrievoudigen naar $6 miljard AUD over de komende zes jaar en dat creëert een vraag naar maar liefst 18.000 professionals in Australië, meldt het persbericht. Helen Souness, CEO Online RMIT, zegt dat de uitbraak van het coronavirus heeft meegespeeld bij de keuze om deze opleidingen aan te bieden:

De afgelopen maanden hebben we een aanzienlijke verschuiving in de traditionele manier van werken en zakendoen waargenomen.

Het onvoorspelbare karakter van onze huidige omgeving vereist dat we ons begrip van het digitale landschap versterken en versnellen. Cybersecurity- en blockchain-technologieën komen naar voren als kritische vaardigheden en we geven de training die deze vaardigheden biedt.

Rupert Colchester, hoofd van blockchain voor IBM Australië en Nieuw-Zeeland, meldt dat afgestudeerden van het blockchain-programma bedrijven kunnen helpen met het toepassen van de technologie en voegt het volgende daaraan toe:

Blockchain-technologie heeft nu een grotere impact op Australische bedrijven dan ooit tevoren en het wordt snel een essentieel hulpmiddel voor veel bedrijven in Australië en wereldwijd.

Studenten zullen ook in staat zijn om transparantere toeleveringsketens te bouwen die kunnen worden gebruikt in een aantal industrieën, variërend van de financiële sector tot snel bewegende consumptiegoederen.

Het gebruik van blockchain wordt steeds populairder in toeleveringsketenen. Vorige maand kondigde BMW nog aan dat zij gebruik ervan zullen maken. In januari meldde een grote Zuid-Koreaanse universiteit dat het diploma’s gaat uitdelen op de blockchain.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.865,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.902,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.934,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.935,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.963,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.902,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.865,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.934,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.935,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.963,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...