IBM lanceert universitaire opleiding voor blockchain, de technologie achter bitcoin (BTC)

De Australische universiteit RMIT heeft aangekondigd dat het een postdoctorale opleiding voor blockchain-technologie gaat aanbieden in samenwerking met IT-gigant IBM. Dat kondigt de universiteit op 26 mei aan middels een persbericht.

De nieuwe opleiding zal in oktober 2020 van start gaan en duurt 9 maanden. Naast blockchain-technologie wordt ook een postdoctorale opleiding voor cybersecurity aangeboden samen met IBM.

In de aankondiging wordt vermeld dat de blockchain- en cybersecurity-sectoren enorm zullen groeien in de komende jaren. De verwachting is dat de blockchain-industrie met 80% jaarlijks zal groeien en dat het momenteel zeer moeilijk is om professionals in dit gebied te vinden.

De cybersecuritysector zal zelfs verdrievoudigen naar $6 miljard AUD over de komende zes jaar en dat creëert een vraag naar maar liefst 18.000 professionals in Australië, meldt het persbericht. Helen Souness, CEO Online RMIT, zegt dat de uitbraak van het coronavirus heeft meegespeeld bij de keuze om deze opleidingen aan te bieden:

De afgelopen maanden hebben we een aanzienlijke verschuiving in de traditionele manier van werken en zakendoen waargenomen.

Het onvoorspelbare karakter van onze huidige omgeving vereist dat we ons begrip van het digitale landschap versterken en versnellen. Cybersecurity- en blockchain-technologieën komen naar voren als kritische vaardigheden en we geven de training die deze vaardigheden biedt.

Rupert Colchester, hoofd van blockchain voor IBM Australië en Nieuw-Zeeland, meldt dat afgestudeerden van het blockchain-programma bedrijven kunnen helpen met het toepassen van de technologie en voegt het volgende daaraan toe:

Blockchain-technologie heeft nu een grotere impact op Australische bedrijven dan ooit tevoren en het wordt snel een essentieel hulpmiddel voor veel bedrijven in Australië en wereldwijd.

Studenten zullen ook in staat zijn om transparantere toeleveringsketens te bouwen die kunnen worden gebruikt in een aantal industrieën, variërend van de financiële sector tot snel bewegende consumptiegoederen.

Het gebruik van blockchain wordt steeds populairder in toeleveringsketenen. Vorige maand kondigde BMW nog aan dat zij gebruik ervan zullen maken. In januari meldde een grote Zuid-Koreaanse universiteit dat het diploma’s gaat uitdelen op de blockchain.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€28.790,80 Kopen
1
Litebit
€29.000,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
€29.010,80 Kopen
3
SATOS
€29.305,90 Kopen
Meer nieuws

Ethereum (ETH) prijs naar $20.000 volgens dit wiskundig principe

De prijs van ethereum (ETH) bereikte gisteren een nieuwe all-time high (ATH). Het netwerk lijkt gezond, afgezien van de hoge transactiekosten natuurlijk. Maar het telt veel...

Bitcoin (BTC) waarschuwt voor het kwaad, blocknummer 666.666 bevat het volgende Bijbelse citaat

Op 19 januari werd blocknummer 666.666 van de blockchain van bitcoin (BTC) gemined en iemand heeft een opvallend bericht in de transactie verwerkt: “Laat het...

Enjin Coin nu de eerste gereguleerde ‘gaming’ cryptocurrency van Japan, ENJ koers schiet hard omhoog

De Enjin Coin (ENJ) heeft van de Japanse toezichthouder goedkeuring ontvangen en is nu de eerste gereguleerde ‘gaming’ cryptocurrency in Japan. Dat kondigt Enjin...

Ethereum (ETH) zet eindelijk nieuw prijsrecord neer! Bitcoin (BTC) koers stijgt licht

De bitcoin (BTC) koers zit nog steeds in een lichte opwaartse trend. De $40.000 lijkt echter nog altijd ver weg voor de bulls. Gelukkig is...

Bitstamp exchange verplicht verificatie Nederlandse klanten nu als ze hun bitcoin willen opnemen

Nederlandse klanten van de Luxemburgse cryptocurrency-exchange Bitstamp mogen voortaan pas hun cryptocurrency als bitcoin (BTC) van de beurs halen als ze kunnen bewijzen dat...

Chainlink (LINK) vestigt nieuwe ATH, top 1% bezit nu 82% van alle LINK

De ongelijkheid in de verdeling van Chainlink (LINK) blijft toenemen. De top 1% van LINK bezitters heeft nu bijna 82% van alle LINK in...