Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Blockchain systeem gaat Duitse autofabrikant BMW met supply chain helpen

Autofabrikant BMW heeft, voor later dit jaar, een nieuw blockchain-project aangekondigd waarmee de levering van auto-onderdelen van ten minste 10 leveranciers zullen worden gevolgd.

Het bedrijf, afkomstig uit ons buurland, heeft op dinsdag 31 maart een persbericht gepubliceerd waarin staat dat het nieuwe supply chain management systeem PartChain gaat heten. Ook heeft BMW in 2019 al een bètatest uitgevoerd om de efficiëntie te testen.  De testfase omvatte het volgen van koplamponderdelen van zowel de leveranciers naar de fabriek als de levering van BMW naar de klant.

- Advertentie -

Een aantal fabrikanten uit de auto-industrie kampt met problemen met betrekking tot de toeleveringsketen, wat kan leiden tot negatieve klantervaringen. Daarbij zijn tevens namaakonderdelen in omloop die zowel de beschikbaarheid als prijs van originele onderdelen vaak ondermijnen. BMW Group streeft naar volledige transparantie en traceerbaarheid van auto-onderdelen in haar wereldwijde supply chain om zo de ervaringen van klant en leverancier te maximaliseren.

Een ander pijnpunt dat BMW met de lancering van de PartChain SCM wil aanpakken, is de coördinatie en integratie van systemen van verschillende partijen. Deze worden vaak niet gekoppeld of geïntegreerd wegens tekort aan tijd.

De BMW Group heeft het PartChain-project geïnitieerd om naadloze traceerbaarheid van componenten te garanderen – “met min of meer één druk op de knop “- en om onmiddellijke datatransparantie in de complexe toeleveringsketens te bieden aan alle betrokken partners in de toekomst.

Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.209,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.245,60 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.272,74 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.275,68 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.318,15 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...