Kevin Schijven Kevin Schijven
01/04/2020 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2020 19:00

Blockchain systeem gaat Duitse autofabrikant BMW met supply chain helpen

Nieuws
blockchain_systeem_gaat_duitse_autofabrikant_BMW_helpen_supply_chain

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

Autofabrikant BMW heeft, voor later dit jaar, een nieuw blockchain-project aangekondigd waarmee de levering van auto-onderdelen van ten minste 10 leveranciers zullen worden gevolgd.
Het bedrijf, afkomstig uit ons buurland, heeft op dinsdag 31 maart een persbericht gepubliceerd waarin staat dat het nieuwe supply chain management systeem PartChain gaat heten. Ook heeft BMW in 2019 al een bètatest uitgevoerd om de efficiëntie te testen.  De testfase omvatte het volgen van koplamponderdelen van zowel de leveranciers naar de fabriek als de levering van BMW naar de klant.
Een aantal fabrikanten uit de auto-industrie kampt met problemen met betrekking tot de toeleveringsketen, wat kan leiden tot negatieve klantervaringen. Daarbij zijn tevens namaakonderdelen in omloop die zowel de beschikbaarheid als prijs van originele onderdelen vaak ondermijnen. BMW Group streeft naar volledige transparantie en traceerbaarheid van auto-onderdelen in haar wereldwijde supply chain om zo de ervaringen van klant en leverancier te maximaliseren.
Een ander pijnpunt dat BMW met de lancering van de PartChain SCM wil aanpakken, is de coördinatie en integratie van systemen van verschillende partijen. Deze worden vaak niet gekoppeld of geïntegreerd wegens tekort aan tijd.

De BMW Group heeft het PartChain-project geïnitieerd om naadloze traceerbaarheid van componenten te garanderen – “met min of meer één druk op de knop “- en om onmiddellijke datatransparantie in de complexe toeleveringsketens te bieden aan alle betrokken partners in de toekomst.

Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie