Rico Engelbarts
15/09/2018 10:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2018 10:21

Bitcoin bull Tom Draper: markt voor cryptocurrencies 400 keer zo groot in komende 15 jaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De markt voor cryptocurrencies zal nog 400 keer groter worden in de komende 15 jaar, aldus Bitcoin bull Tim Draper.
Draper deed deze uitspraak tijdens een door DealStreetAsia gesponsorde bijeenkomst in Singapore die hij via videoconferentie bijwoonde. Hij vulde aan dat de huidige staat van de crypto markt vergelijkbaar is met het internet van vroeger en dat de prijzen van Bitcoin en andere cryptocurrencies eerst nog dienen te dalen voordat ze weer omhoog klimmen.

Het internet startte met een vergelijkbaar verloop, het ontwikkelde in grote golven en kwam vervolgens tot een crash. De volgende was geconcentreerd, maar een stuk groter. Ik verwacht dat hetzelfde hier zal gebeuren.

Het is niet de eerste keer dat Draper zich op deze manier uitlaat. Eerder dit jaar vergeleek hij blockchain-technologie met de industriële revolutie, de renaissance en het ijzertijdperk. Zijn conclusie was toen dat blockchain-technologie het in de vergelijking wint als het gaat om transformationeel potentieel. In maart beweerde hij zelfs dat fiat-valuta over een jaar of vijf niet meer zullen bestaan. Als klap op de vuurpijl voorspelde Draper afgelopen juni dat Bitcoin in 2022 $250.000 waar zal zijn.
Toegegeven, als het om het vertrouwen van Draper in Bitcoin gaat, voegt hij daad bij woord. De miljardair kocht in 2014 bijvoorbeeld 30.000 Bitcoins voor een bedrag van $18 miljoen. Een snelle rekensom leert ons dat dit met de huidige koerswaardes neerkomt op een winst van meer dan $170 miljoen.  

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie