Home Nieuws Bitcoin nieuws Miljardair investeerder verklaart waarom Bitcoin-prijs in 2022 $250.000 zal zijn

Miljardair investeerder verklaart waarom Bitcoin-prijs in 2022 $250.000 zal zijn

- Advertentie -

De miljardair venture capitalist en belegger Tim Draper is al sinds lange tijd een van de grootste bulls van cryptocurrency en dat is niet veranderd in de eerste helft van 2018, ook al is de prijs van Bitcoin (BTC) met meer dan 67% gedaald ten opzichte van haar hoogste punt ooit.

Draper voorspelde eerder al dat de BTC-prijs in 2022 $250.000 zou bereiken, heel wat anders dan de geschatte $650 per coin die hij in 2014 betaalde toen hij bijna 30.000 BTC vergaarde van de US Marshals Service bij de beroemde Silk Road-veiling.

Sprekend met de financiële website TheStreet, zei Draper dat de recente neergang van de markt er niet toe heeft geleid dat zijn vertrouwen in die voorspelling geschaad is:

Qua prijs zullen we Bitcoin blijven zien stijgen. Ik heb mijn schatting herzien tot $250.000 over vier jaar, dus dat we Bitcoin in 2022 rond de $250.000 zullen zien handelen.

Draper zei dat hij dit baseert op de verwachting dat cryptocurrencies (hij heeft geïnvesteerd in meer dan alleen BTC) de “snelheid van geld” zullen verhogen, wat ertoe zal leiden dat de wereldwijde markt volgend decennium $140 biljoen zal bereiken.

Ik verwacht dat, aangezien cryptocurrencies de snelheid van geld zullen verhogen, de huidige wereldwijde markt voor valuta van $86 biljoen, in de komende tien jaar zal groeien naar ongeveer $140 biljoen, en die groei zal in crypto zijn. Ik schat zelfs dat fiat-valuta’s in gebruik zullen afnemen en dat crypto maar liefst $100 biljoen van die markt zal zijn. Ik verwacht dat BTC ongeveer 10% van die markt zal zijn, oftewel $10 biljoen. Er is veel ruimte om te groeien daar.

Draper, die achter een spraakmakend plan staat om Californië in drie staten te verdelen (in november wordt er gestemd over het initiatief) zei dat hij verwacht dat de wereld op het punt staat om cryptocurrencies te omarmen; niet alleen als een beleggingsobject, maar als een instrument voor dagelijkse betalingen.

Refererend aan second-layer scaling solutions, zoals het Lightning-netwerk en altcoins zoals Bitcoin Cash zei hij het volgende:

Ik geloof dat er over vier jaar een grote verandering zal zijn als mensen beginnen te betalen in cryptocurrency. Vroeger was het Bitcoin-block te traag om kleine transacties te doen, dus het was beter als een beleggingsobject . Maar wat er aan de hand is, is dat naarmate de tijd vordert, meer technologieën het ons gemakkelijker maken om te gebruiken. Fiat-valuta zal uiteindelijk net zo passé worden als pogingen om koffie te betalen met pennies.

Maar ongeacht waar de BTC-prijs eindigt, zegt Draper dat hij niet van plan is zijn coins te verkopen. Dat, merkte hij op, zou terugkeren naar het verleden zijn.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.345,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.081,10 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.097,50 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€14.109,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.139,00 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...