Rico Engelbarts
06/07/2018 16:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2018 16:10

Bitcoin bull Tom Lee onderstreept prijsvoorspelling Bitcoin: $25.000 eind 2018

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin bull Tom Lee beweert dat hij niet van zijn eerdere voorspelling heeft afgezien dat Bitcoin tegen het einde van het jaar $25.000 waard zal zijn. Dit terwijl hij in een recent interview met CNBC een koerswaarde noemde die net boven de $20.000 zou zijn.
Lee, mede-oprichter van Fundstrat Global advisors en de bekendste Wall Street-analist die Bitcoin prijzen voorspelt, verklaarde donderdagavond in een interview met het programma ‘Fast Money’ dat hij bij zijn voorspelling van $25.000 blijft.
Lee verklaarde aanvankelijk donderdagochtend op Squawk Box dat Bitcoin voor 2,5 keer haar mining kosten wordt verhandeld. De kosten voor mining zijn $7.000 en stijgend volgens Lee, wat betekent dat aan het eind van het jaar de mining kosten $9.000 zullen bedragen

Geen ‘zachte landing’ meer voor economie VS: de impact op Bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Lee corrigeert zichzelf

Op donderdagmiddag zei Lee dat de geschatte mining kosten een prijs uitwijzen van meer dan $20.000, zo rond de $22.000. Hij voegde eraan toe dat de koerswaarde van $25.000 bereikt zou kunnen worden.
Een paar duizend dollar verschil is niet een hoeveelheid waar beleggers over zouden moeten kibbelen volgens Lee aangezien elke waarde boven de $20.000 ongeveer 200% boven de huidige koers ligt. Vanochtend was de prijs van Bitcoin ongeveer $6.600.
Lee, die van 2007 tot 2014 Chief Equity Strategist was bij J.P. Morgan, zei dat Bitcoin en blockchain een verloop van decennia vertegenwoordigen, dat zich nog steeds in de beginfase bevindt.
Lee maakte de vergelijking met het onderzoek wat hij in de jaren ‘90 verrichtte naar draadloze technologieën, waarbij hij zag dat mobiele telefonie en internet zich ontwikkelden over een tijdspanne van 20 jaar. De situatie van Bitcoin is volgens Lee “niet heel anders” als het aankomt hoe snel de industrie verandert.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie