Erik Juffermans Erik Juffermans
14/11/2023 16:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2023 12:13

Bitcoin bullmarkt begonnen: geen terugkeer naar bodem, zegt analist

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin bullmarkt begonnen: geen terugkeer naar bodem, zegt analist

Foto: Jacqueline van Kerkhof/Shutterstock

De crypto markt lijkt momenteel even gas terug te nemen, en wellicht slaat daarmee de twijfel bij sommige investeerders weer toe. De bekende cryptoanalist genaamd CryptoCon maakt zich echter helemaal geen zorgen als hij het grote plaatje bekijkt. Volgens hem zijn de mooie koersstijgingen van de afgelopen weken pas het begin.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto analist is optimistisch over bitcoin

CryptoCon baseert zijn analyse ditmaal op de Chande Momentum Oscilator (CMO). Dit is een indicator die de relatieve kracht van een koers bepaalt. In dit geval gebruikt CryptoCon deze indicator voor de bitcoin (BTC) koers.

Deze indicator varieert tussen de 100 en de -100, waarbij een waarde van boven de 50 ‘overbought’ is, en een waarde van onder de -50 ‘oversold’ is. Het is dus een indicator die vergelijkbaar is met de relative strength index (RSI) indicator.

CryptoCon analyseert de historische BTC koers met gebruik van de CMO indicator. Hij deelt hierbij de cyclussen op in drie delen. De eerste fase is de bearmarkt, de tweede is de bodem en de derde is de bullmarkt. 

Het goede nieuws is dat we volgens CryptoCon recent de derde fase zijn ingegaan: de bullmarkt. Dat betekent volgens de onderzoeker dat we geen bezoek meer zullen brengen aan de cyclusbodem van $16.000. Hoewel er zeker dips nog zullen volgen, zullen ze volgens de analist niet meer zo diep zijn.

Welke andere voorspellingen doet CryptoCon?

In grote lijnen is CryptoCon dus optimistisch over de lange termijn. Maar ook op korte termijn sprak hij zich eerder optimistisch uit. In een analyse die hij twee weken geleden deelde, stelt CryptoCon dat het volgende BTC prijsdoel het niveau van $48.000 is. Dit baseert hij op zijn eigen ‘bitcoin magic bands’. Lees hier alles over deze recente analyse.

Ook sprak de analist zich uit over het prijsdoel van de aanstaande bitcoin bullrun. Volgens CryptoCon zijn de pieken tijdens bullruns namelijk exact te voorspellen met behulp van historische data. Bitcoin zou tijdens de volgende bullrun volgens CryptoCon naar $128.000 kunnen stijgen. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement