Ivo Melchers Ivo Melchers
30/10/2023 09:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2023 09:02

Bitcoin koers mogelijk op weg naar 45.000 euro volgens analist

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000

Foto: Champo008/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft vorige week menig crypto-investeerder op zeer positieve wijze verrast. De bitcoin koers steeg ontzettend hard tot boven de 35.000 dollar als gevolg van een overvloed aan optimisme voor de komst van een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor bitcoin. Veel mensen vragen zich af: hoeveel verder kan de prijs van bitcoin nog stiojgen? Volgens een bekende crypto-analist is de recente prijsstijging slechts het begin.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Kan BTC zijn stijging doorzetten?

CryptoCon deelde gisteren een interessante analyse van de koersprestaties van bitcoin op X. Gebaseerd op data uit het verleden verwacht hij dat de huidige stijgende trend doorgezet kan worden tot een piek van 48.000 dollar.

Dit koersdoel is niet zomaar natte vingerwerk. Met zijn zogenoemde ‘Magic Bands’ is de voorspelling tot stand gekomen. Dit model is in het verleden met een zeer hoge mate van precisie bij de hoogte- en dieptepunten van de bitcoin koers uitgekomen.

Naast de absolute bodems en pieken zijn er drie verschillende ‘levels’ die naar eigen zeggen als soort magneten fungeren. ‘’De prijs blijft er niet graag tussen hangen’’, aldus CryptoCon. Iedere keer wanneer de prijs boven het eerste level uitbrak, werd het tweede level snel bereikt.

Binnen de huidige cycle ligt het eerste level op 31.916 dollar en de tweede op 48.187 dollar. 31.916 was een sterk weerstandsniveau voor bitcoin, maar vorige week schoot de koers hier in één rechte lijn doorheen. Mocht bitcoin net als in het verleden doorschieten richting het tweede level, dan kunnen we snel een koers van nipt boven de 48.000 dollar gaan zien.

Advertentie

Bitcoin piek in 2025

Zoals gezegd brengt de analyse ook een absolute piek voor de volgende bullmarkt tot stand. Deze zogenoemde ‘Cycle Top Band’ staat gelijk aan 111.529 dollar. In het verleden steeg de koers iedere keer tot vlak boven dit bovenste level uit.

CryptoCon staat met name bekend vanwege zijn zogenoemde ‘Halving Cycles Theory’. Dit model voorspelt een prijspiek van 138.000 dollar ergens rond november/december 2025 Hij heeft nog veel meer voorspellingen gedaan op basis van andere modellen en allemaal komen ze rond de 130.000 dollar uit.

Met de Magic Bands zou een koers van 130.000 dollar ook perfect binnen het plaatje passen. Investeerders en handelaren moeten zich echter bewust zijn van het feit dat dit slechts de visie van één analist is. Zoals altijd bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie