Timo Bult Timo Bult
07/01/2022 17:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2022 17:17

Bitcoin bulls en bears in gevecht vlak boven macro support

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt iets ondanks hogere CPI, grote beweging kan nog volgen

Foto: TZIDO SUN/Shutterstock

Na een kleine sprong gisteravond zien we bitcoin (BTC) toch weer een trede lager terug. Toch bevindt de BTC koers zich nog altijd in de belangrijke support zone en blijft de hoop op een stuiter heel. In dit artikel lees je een update over de bitcoin koers.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin bulls en bears in zwaar gevecht

De bitcoin koers handelt op het moment van schrijven op een prijs van $42.165 op crypto exchange Coinbase. De bitcoin prijs op Bitvavo is nu €37.126. Kijken we naar de uurlijkse grafiek dan vallen een paar dingen op.

Waar we op 5 januari nog een grote piek in volume zagen, die voornamelijk uit verkoopvolume bestond, zagen we de afgelopen dagen nog een aantal van deze volumepieken. Wel worden deze steeds iets lager en zien we nu ook wat koopvolume opdoemen.

Nadat bitcoin vanmiddag tot een low van $40.570 dipte nam de volatiliteit opnieuw toe. Het gevolg is dat BTC de afgelopen drie uur met bijna 4% in waarde is gestegen. Ook zien we op de Relative Strength Index (RSI) op de uurlijkse grafiek een opwaartse trend ontstaan.

Desalniettemin blijft de situatie hoogst onzeker nu bitcoin zich vlak boven deze lange termijn support bevindt. Een duik hieronder zou zomaar eens het valluik kunnen openen.

Advertentie

On-chain analist blijft bullish

Toch zien we de bekende on-chain analist Will Clemente bullish blijven. In een recente nieuwsbrief voor Blockware Intelligence stelt de analist de dink flink te hebben gekocht. Hij legt uit waarom:

“Persoonlijk was ik gisteravond behoorlijk wat Bitcoin-aankopen aan het doen. (geen financieel advies natuurlijk) Waarom? Omdat we een massale macro-support hebben, is de ontkrachting van mijn plan zo duidelijk, en dit is het laatste niveau dat logisch is om dit te doen vanuit het oogpunt van risk-reward.”

Ook ziet Clemente een enorme bid-side support op FTX, “de grootste die ik heb gezien in 6 maanden tijd.”

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat bitcoin vanuit hier weer zal gaan stijgen, dat weet uiteindelijk niemand. Hulp nodig bij het handelen in crypto door bijvoorbeeld 1-op-1 vragen te stellen aan Crypto Coaches? Word Insider en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie