Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin code gaat 1000 jaar bewaard worden onder het poolijs

Een momentopname van de Bitcoin codebasis – overgezet op filmrollen – wordt in Spitsbergen, Noorwegen, ingevroren onder het poolijs en zal over duizend jaar weer onder het ijs vandaan worden gehaald. De actie is onderdeel van het GitHub-archiefprogramma  dat de missie heeft om open source-software te behouden, zodat toekomstige generaties meer te weten kunnen komen over de cultuur van vandaag.

GitHub werkt samen met instellingen zoals de Software Heritage Foundation, Arctic World Archive en de Bodleian Library van Oxford University om te zorgen dat code op lange termijn wordt bewaard, omdat deze anders wellicht worden achtergelaten, vergeten of op een andere manier verloren zullen gaan.

- Advertentie -

Het archiveringsprogramma werkt met een pace layers-strategie waarbij zowel duurzaamheid als flexibiliteit wordt gewaarborgd. In de meest actieve laag worden gegevens bewaard live en realtime beschikbaar zijn. De “warme” laag bevat functionaliteit zoals de Wayback Machine van het internetarchief, die maandelijks of jaarlijks gearchiveerde kopieën van de code opslaat. Deze archiveren bestaan ook op meerdere geografische locaties. De “koude” laag zal slechts om de vijf of meer jaar worden bijgewerkt en de Artic World Archive waar het hier om gaat is daar een van.  

De momentopnames worden door het Noorse bedrijf Piql op filmrollen vastgelegd, waarna de data 250 meter onder de grond in een oude kolenmijn wordt bewaard. Overigens ligt de locatie 1,6 kilometer verwijderd van waar de wereldzadenbank is.

 Omdat de cryptocurrency-industrie is gebouwd op waarden van openheid en transparantie, worden veel van de projecten in de ruimte vrijgegeven als open source, waarbij GitHub de belangrijkste opslagplaats hiervoor is.

Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.090,60 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.875,90 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€10.877,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.890,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.968,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.090,60 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.875,90 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€10.877,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.890,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.968,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...