Kevin Schijven Kevin Schijven
24/03/2021 15:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2021 15:58

Bitcoin “comfortabel” naar $100.000 door HODL strategie, ook Tesla houdt BTC vast

Nieuws
Bitcoin “comfortabel” naar $100.000 door HODL strategie, ook Tesla houdt BTC vast

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Eerder vandaag kondigde Elon Musk aan dat je nu een Tesla kunt kopen met bitcoin (BTC). Ook meldde de ‘Technoking,’ een van de rijkste mensen op aarde, dat aankopen met bitcoin niet zullen worden omgezet in fiatvaluta.

Deze “HODL” strategie van het elektrische autobedrijf wordt door steeds meer investeerders gedeeld, meldt Decentrader in een nieuwsbrief in handen van CoinTelegraph. Volgens de ‘HODL Wave’ indicator houden steeds meer investeerders hun bitcoin vast voor de lange termijn, oftewel ze ‘HODL’en.’

De ‘1Yr+ HODL Wave’ volgt het aandeel van bitcoin die voor het laatst meer dan een jaar geleden zijn verplaatst of verkocht. Volgens Decentrader is dat een sterke indicator dat bitcoin “comfortabel” naar $100.000 zal stijgen tijdens deze marktcyclus, en dat komt door een afname van het aanbod op de markt:

“De 1Yr + HODL wave suggereert dat Bitcoin tijdens deze cyclus comfortabel het niveau van $100.000 zou moeten bereiken. Hoe groter de hoeveelheid Bitcoin die een jaar of langer wordt vastgehouden, hoe minder liquide het aanbod of de potentiële verkoopdruk zal zijn.”

Normaliter als 50% of meer van bitcoin wordt vastgehouden dan zal de bull-markt voortzetten, daaronder is er mogelijk reden tot bezorgdheid.”

Momenteel ligt deze 1Yr + HODL wave indicator rond 56%. Ook onderzoeksbedrijf Glassnode meldt dat de “Reserve Risk” indicator duidt op een “sterke overtuiging” om bitcoin op de lange termijn vast te houden:

Daarnaast blijkt uit verdere gegevens van Glassnode dat zelfs miners er nu voor kiezen om hun bitcoin te HODL’en in plaats van te verkopen. Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, noemt het “rationeel:”

De aankondiging van SpaceX CEO Musk ging onmiddellijk gepaard met een stijging van de bitcoin koers. Op het moment van schrijven staat de BTC koers weer op het punt om door $57.000 te breken, nadat deze vanochtend nog onder $54.000 zakte.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie