Robin Hazekamp Robin Hazekamp
01/05/2024 10:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2024 19:40

Bitcoin conferentie in het vondelpark vandaag: dit kan je verwachten

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin conferentie in het vondelpark vandaag: dit kan je verwachten

Foto: Stephen Barnes/Shutterstock

Vandaag zal er in het Vondelpark in Amsterdam een bitcoin (BTC) conferentie plaatsvinden. Om 19:00 begint de 131e editie van ‘bitcoin woensdag’ waarbij verschillende gebeurtenissen van de afgelopen maand worden besproken. Onder andere de arrestatie van de oprichters van Samourai zal ter sprake komen, evenals de recente bitcoin halving. 

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin-conferentie in Vondelpark te Amsterdam

‘Bitcoin Wednesday’, ook wel bitcoin woensdag genoemd in het Nederlands, vindt iedere eerste woensdag van de maand plaats. Volgens de beschrijving van de organisatoren is het een van de langstlopende bitcoin conferenties van Nederland. Het predikt een open en informeel programma te zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in cryptovaluta en blockchain.

Twee van de onderwerpen die ter sprake zullen komen zijn de arrestatie van Samourai oprichters Keonne Rodriguez en William Hill. Samourai is het bedrijf achter ‘Samourai Wakket’, een opslag voor crypto met privacyfuncties. De wallets hebben een ingebouwde ‘crypto-mixer’, die transacties anoniem en onnavolgbaar maakt. 

De CEO en CTO werden op 24 april in de boeien geslagen op verdenking van het witwassen van geld en het overmaken van geld zonder vergunning. Volgens de aanklagers, waaronder een FBI-agent, hebben ze het mogelijk gemaakt dat $2 miljard aan illegale transacties zijn uitgevoerd. Ook zouden criminelen met hun dienst in totaal $100 miljoen hebben witgewassen.

Advertentie

Afgelopen bitcoin halving

Naast de Samourai-arrestaties komt ook de bitcoin halving ter sprake. De bitcoin halving is een evenement dat ongeveer eens in de vier jaar plaatsvindt. De halving is van toepassing op bitcoin mining; een proces waarbij nieuwe bitcoins in het leven worden geroepen met rekenkracht. Voorheen kwamen er 6,25 bitcoins bij voor het minen van een zogeheten block. Nu is dat gehalveerd naar 3,125. 

De toestroom van bitcoin wordt dus een stuk lager. Terwijl er een maand geleden nog 900 bitcoin op een dag bij kwamen, zijn dat er nu 450. Daarnaast is er een maximum aantal bitcoin dat gemined kan worden, namelijk 21 miljoen. Momenteel zitten we op 19,7 miljoen geminede bitcoins; we zijn dus al een heel eind op weg. De laatste 1,3 miljoen zullen wel in een stuk langzamer tempo gemined worden. 

De bitcoin-conferentie prijst zichzelf ermee voor iedereen geschikt te zijn, zowel beginnelingen als gehaaide investeerders. Ook miners, ontwikkelaars, ondernemers en juridische professionals zijn welkom. Geïnteresseerden kunnen hier gratis deelnemen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie