Kevin Schijven Kevin Schijven
13/04/2022 09:29 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2022 09:29

Bitcoin consolideert, analisten zeer verdeeld welke richting koers nu neemt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt iets ondanks hogere CPI, grote beweging kan nog volgen

Foto: TZIDO SUN/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kelderde een week lang, maar bleef de afgelopen 24 uur relatief rustig. Desondanks ligt de angst op de markt zeer hoog en zijn de meningen onder de analisten zeer verdeeld over welke richting de koers nu op zal gaan.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin consolideert rond $40.000

De bitcoin koers kwam maandagavond bij $40.000 aan. Bitcoin dipte vervolgens zelfs even helemaal naar $39.450, de laagste prijs in een maand.

Een echte rebound blijft vooralsnog uit. Toch poogde bitcoin gisteren een herstel, maar verder dan $40.660 kwam de koers niet. Toen werden de Amerikaanse inflatiecijfers gepubliceerd, die op maar liefst 8,5% uitkwam, het hoogst sinds 1981. Bitcoin dipte vervolgens wederom naar $39.450.

Bitcoin begon daarna iets te stijgen en duwde afgelopen nacht en vanochtend meerdere malen tegen $40.250 aan, maar kon daar telkens niet doorheen breken.

Bitcoin houdt vanochtend vooralsnog stand boven $40.000 en komt op het moment van schrijven op een prijs uit van $40.100 op KuCoin en €37.000 op Bitvavo. Daarmee staat koers rond dezelfde prijs als 24 uur geleden. Toch is dat bijna 15% onder de prijs van $47.000 van iets meer dan een week geleden.

Advertisement

Angst en paniek op de bitcoin-markt

De enorme angst en onzekerheid op de markt is een combinatie van de escalerende oorlog in Oekraïne, de stijgende inflatie en rentetarieven en een trage economische groei. Het zorgt ervoor dat investeerders hun blootstelling aan meer risicovolle activa verminderen. In de afgelopen 24 uur kleurden bijvoorbeeld de prijs van olie en DXY groen, terwijl de S&P 500 juist weer rood kleurde.

Toch valt het op dat bitcoin vrij rustig blijft na de flinke daling, maar het valt ook op dat we vooralsnog geen rebound zien. Het duidt mogelijk aan dat aan de ene kant investeerders hun BTC nog stevig vasthouden, maar dat aan de andere kant nog altijd een gebrek is aan nieuwe vraag. Met alle angst op de markt, blijft dat mogelijk nog langer zo.

Ondertussen zien we weer dezelfde trend afspelen als tijdens de vorige paar koersdalingen. Nieuwe investeerders, oftewel korte termijn houders (STH), verkopen wederom hun BTC uit paniek, terwijl lange termijn houders (LTH) juist meer BTC accumuleren.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Analisten verdeeld over richting bitcoin koers

De analisten zijn momenteel zeer verdeeld over welke kant de bitcoin koers nu opgaat. Volgens analist IncomeSharks ziet de bitcoin koers op de dagelijkse en wekelijkse grafiek er nog steeds bullish uit, oftewel: “when in doubt, zoom out.”

Aansluitend op BTC die van STH naar LTH verplaatst, meldt Analist PlanC meldt dat bitcoin historisch gezien voor de vierde keer de onderstaande blauwe zone heeft verlaten. De vorige drie keer dat dit gebeurde had bitcoin een bodem bereikt en begon de koers aan een opwaartse trend.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1513968378020569094

Toch valt het analist Matthew Hyland op dat de 3-dagen moving average convergence divergence (MACD) op het punt staat om een bearish kruising te maken.

Ook zijn veel analisten een stuk meer bearish geworden na de recente daling. Alhoewel zij een mogelijk herstel zien naar het volgende weerstandgebied, tussen $42.000 en $43.000, vrezen zij dat bitcoin hier wordt afgewezen en vervolgens zelfs dieper zakt dan voorheen. We zouden dan mogelijk een hertest van de oude lows kunnen zien: $35.000, $33.000, $30.000 of zelfs daaronder.

Dan is er duidelijk nog een derde groep die ziet dat noch de bulls, noch de bears momenteel de overhand hebben. Zij verwachten dat de koers nog een tijdje langer rond deze $40.000 zal consolideren.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement