Kevin Schijven Kevin Schijven
08/04/2022 08:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2022 08:55

Bitcoin consolideert op gevoelig punt, nemen bulls of bears het voortouw?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin daalt en koers kan weer volatiel worden met FOMC deze week

Foto: Mc_Cloud/Shutterstock

Bitcoin (BTC) bleef de afgelopen 24 uur rondom hetzelfde niveau consolideren. Dat is mogelijk een goed teken, zolang de koers niet veel verder zakt. Er hangt echter nog altijd zeer veel angst en onzekerheid in de markt. Toch is er hoop dat bitcoin hier standhoudt en mogelijk snel herstelt.

Bitcoin miners zijn niet meer welkom in Noorwegen met nieuwe wet
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers consolideert in krimpend bereik

De bitcoin koers begon dinsdag flink te dalen en dat zette woensdag voort. Uiteindelijk dipte de koers zelfs even onder $43.000. Sindsdien consolideert de koers rond de huidige prijs van $43.500.

Gisterenmiddag schommelde bitcoin heen en weer tussen $43.150 en $43.850, maar dat bereik wordt steeds krapper. Afgelopen nacht schommelde bitcoin tussen $43.375 en $43.750. Dat betekent dat de koers weer een symmetrische driehoek vormt. Op het moment van schrijven komt de prijs uit op $43.500 op KuCoin en €40.000 op Bitvavo

Bitcoin consolideert momenteel op een enigszins gevoelig punt. We zien liever de koers niet veel dieper nog dalen, anders begint het op een bearish trendommekeer te lijken. Dieper dan de $41.700, waar de 50-dagen en 100-dagen simple moving averages bij elkaar komen, hopen we dus niet te zien. Mocht bitcoin al voor het weekend aan een herstel beginnen, dan moet de koers weer het gebied tussen $44.400 en $45.500 als volgt heroveren.

Advertentie

Stijgende angst, inflatie en DXY

De daling van deze week is grotendeels het gevolg van een nieuwe dosis angst omtrent het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank: de Federal Reserve. Het ziet er naar uit dat de Fed vanaf mei toch zijn beleid gaat aanscherpen om de stijgende inflatie tegen te gaan en dat zorgt voor veel onzekerheid op aandelenmarkten waar bitcoin nog altijd een hoge correlatie mee heeft. Ook de oorlog in Oekraïne zorgt nog steeds voor veel onzekerheid op financiële markten.

Daarnaast had de dollar index (DXY) een sterke week achter de rug en dat pakt meestal negatief uit voor bitcoin. De DXY bereikte gisteren zelfs de hoogste prijs in bijna 2 jaar en analisten melden dat de grafiek er bullish uitziet. Dat kan dus nog meer slecht nieuws voor BTC voorspellen. Dat gezegd hebbende, is het tegelijkertijd juist ook een goed teken dat BTC momenteel standhoudt terwijl DXY stijgt. Dat toont aan dat hier toch veel support ligt.

Viral meme bordje “buy bitcoin” wordt geveild deze maand
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Positief bitcoin nieuws en accumulatie

Toch is er ook positief nieuws voor bitcoin. Zo maakte Strike CEO Jack Mallers tijdens het Bitcoin 2020 evenement een grootse aankondiging. Hij kondigde aan dat Strike met Shopify integreeert zodat winkels bitcoin betalingen kunnen accepteren via het Lightning Network. Dat is een zogenaamde layer-2 schalingsoplossing voor snellere en goedkopere transacties. Lees hierover meer in dit artikel op Crypto Insiders.

De accumulatie van BTC zet ook nog steeds sterk voort, en dat is een zeer bullish teken voor de koers. Zo meldt On-chain College dat het aanbod aan BTC op beurzen nu onder 13% van het totaal uitkomt, het laagste niveau in meer dan 4 jaar.

Analist PlanC voegt daaraantoe dat het bitcoin aanbod, dat minstens een jaar niet is bewogen, een nieuwe all-time high van 63,46% heeft bereikt.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1512240562400808963

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie