Kevin Schijven Kevin Schijven
03/05/2022 08:57 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2022 08:57

Bitcoin consolideert terwijl grootste capitulatie onder lange termijn houders ooit plaatsvindt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt na FOMC en Binance paniek, maar grote wallets slaan in

Foto: Thongden Studio/Shutterstock

Bitcoin (BTC) houdt vooralsnog stand en consolideert inmiddels weer in een bekend bereik. De koers hing begin dit jaar ook een lange tijd in dit gebied. De angst en onzekerheid liggen nog altijd hoog in de markt, en de komende dagen worden mogelijk spannend.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers zakt met 1%

De bitcoin koers viel afgelopen week helemaal naar de $38.000 en dipte daar zelfs even onder. Bitcoin herstelde gisterenochtend naar $39.000, maar kon daar niet doorheen breken. De koers corrigeerde vervolgens naar $38.500 en maakte toen een kleine bounce, maar werd wederom rond $39.000 afgewezen.

Toen kelderde bitcoin helemaal naar $38.200. Wederom maakte bitcoin vervolgens een kleine bounce, maar ditmaal kwam de koers niet veel verder dan $38.700. Vervolgens corrigeerde bitcoin terug naar die $38.500 waar de koers de afgelopen uren aan het consolideren is. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $38.600 op KuCoin en €36.700 op Bitvavo. Daarmee staat de koers vandaag 1% in de min.

Advertentie

FOMC meeting vandaag en morgen

Bitcoin is momenteel stabieler dan aandelenmarkten als de Nasdaq en S&P 500 waar de koers nog steeds hoge correlaties mee heeft. Bitcoin daalde onlangs minder hard dan beide aandelenmarkten, maar bleef gisteren juist hangen toen deze markten groen kleurden.

Ondertussen blijft de Amerikaanse dollar index (DXY) ook enigszins hangen. Het is mogelijk de stilte voor de storm, aangezien later vandaag en morgen de volgende meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC) plaatsvindt. De beslissing die de Federal Reserve neemt kan een grote impact hebben op de koersen van meer financiële markten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin analisten worden steeds meer bearish

Bitcoin tikte afgelopen week mogelijk de onderkant van zijn trendkanaal aan, maar we zien nog geen overtuigende rebound. De koers valt nu wellicht zelfs buiten dit kanaal. Desondanks melden meerdere analisten dat zij nu eerst een herstel verwachten, maar of de koers genoeg momentum heeft om uit te breken, is maar de vraag.

Als bitcoin toch uit dit bereik weet te klimmen, lijkt de kans alsnog groot te zijn dat bitcoin afgewezen wordt op een van de weerstandniveaus die vlak boven de huidige prijs ligt. Dat kan het gebied rond $39.600-$40.000 zijn of $40.700-$41.000. Als bitcoin toch hierdoorheen breekt, dan kan de koers mogelijk $42.000-$43.000 hertesten.

Echter vrezen steeds meer analisten ondertussen dat bitcoin wederom afgewezen zal worden en dan kan de koers mogelijk de lows van het afgelopen jaar hertesten. Dat kan $35.000, $33.000, $30.000 of zelfs $28.000 worden.

Verwacht geen grote rally na bitcoin halving, zegt Deutsche bank
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Grootste capitulatie onder lange termijn BTC houders ooit

Ondertussen rapporteren mensen wat tegenstrijdige on-chain data. Volgens de oprichters van analysebedrijf Glassnode zien we weer een bekend patroon afspelen. Dat is namelijk dat korte termijn houders hun BTC uit paniek tegen verlies kopen terwijl lange termijn houders weer meer BTC accumuleren.

Echter meldt Glassnode zelf dat de lange termijn houders momenteel ook capituleren. Het is zelfs de grootste capitulatie onder lange termijn houders ooit in de hele geschiedenis van Bitcoin:

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie