Roy van Krieken Roy van Krieken
10/01/2022 16:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2022 16:45

Bitcoin even onder $40k na $110 miljoen aan liquidaties

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin crash onder $40k na $110 miljoen aan liquidaties

Foto: nuttapon averuttaman/Shutterstock

Vandaag kleurden de crypto markten in de middag even behoorlijk rood. Bitcoin (BTC) zakte voor het eerst sinds september van het vorige jaar weer tot onder de $40.000. Doordat er zeker $110 miljoen aan liquidaties werden getriggerd was bitcoin niet in staat om stand te houden. Ethereum (ETH) deed het niet veel beter. De koers van ether zakte namelijk na lange tijd weer onder de $3.000.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin wankelt

Even leek het erop dat de bitcoin koers de belangrijke zone van support rond de $40.000 dreigde te verliezen. Door een waterval van liquidaties kelderde de koers kortstondig tot ongeveer $39.600. In een halfuur tijd werden zeker $110 miljoen aan bitcoin en ethereum long posities geliquideerd.

Hier werd de koers echter weer opgevangen door een grote hoeveelheid liquiditeit en in een korte tijd bevond de bitcoin koers zich weer veilig boven de $40.500. 

De dijk lijkt dan ook nog niet gebroken, maar het getuigt ook niet van veel kracht. Mocht de $40.000 definitief niet standhouden, dan is het volgens veel analisten niet uitgesloten dat de bitcoin koers helemaal richting de $30.000 kan kelderen.

De laatste keer dat de bitcoin koers onder de $40.000 stond was helemaal in september van het vorige jaar. Destijds was dit echter onder andere omstandigheden. Bitcoin was toen juist bezig met een broodnodige reversal na het dieptepunt rond de $30.000. 

Ethereum volgt

De ethereum koers leek simpelweg in de voetsporen van de koning der cryptocurrencies te volgen. Net als bitcoin maakte de ethereum koers een vrij heftige daling door vanmiddag als gevolg van de grote hoeveelheid liquidaties. De ethereum koers kwam voor het eerst in maanden weer onder de $3.000. 

Net als bitcoin herstelde de ethereum koers vrijwel direct. Op het moment van schrijven bevindt de koers van ethereum zich weer vlak boven de $3.000.  De kust lijkt vooralsnog dan ook nog veilig, maar veel investeerders zullen met zwetende handjes naar de koersen hebben gekeken vanmiddag. De nabije toekomst zal voor de crypto markten van groot belang zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie