Roy van Krieken Roy van Krieken
14/01/2024 21:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2024 17:48

Bitcoin crasht en sentiment slaat helemaal om in de crypto markt

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
sentiment-bitcoin-BTC-ETF

Foto: Shutterstock/orhan akkurt

Recente positieve ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrencies hebben een opvallende wending genomen. Na de lancering van de langverwachte Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF) in de Verenigde Staten, steeg de bitcoin-prijs naar bijna $49.000, een tweejarig hoogtepunt. Echter, deze opmars was van korte duur; de markt maakt nu een onzekere periode door en de BTC koers is met dubbele cijfers gekelderd. Die daling heeft ook tot gevolg gehad dat het sentiment in de markt helemaal is omgeslagen.

Cryptomarkt kan verder ontploffen door 3 sleutelfactoren, aldus JPMorgan
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

ETF-hype en marktimpact

De invloed van de Bitcoin ETF op de markt lijkt af te zwakken. Beleggers lijken winst te nemen te midden van de verminderde hype, wat gereflecteerd wordt in de bewegingen van bitcoin. Dit is vooral opvallend in de Crypto Fear & Greed Index, een essentiële indicator voor marktsentiment. Volgens deze index zagen we tussen 11 en 14 januari een gestage daling van 76 naar 60% in de index, een daling van 21%. Hoewel de index nog steeds in de ‘Greed’ (hebzucht) zone ligt, wijst deze daling op een afnemende koopinteresse in de markt.

De hype rondom de komst van Bitcoin spot ETF’s was uiteraard enorm, maar nu de ETF’s daadwerkelijk zijn goedgekeurd is deze hype snel weggeebt. Het lijkt erop dat de markt de goedkeuring van de ETF’s al had verwacht, ofwel al ‘priced in’ was.

Advertentie

Ethereum ETF’s: de volgende stap?

De focus in de cryptowereld verschuift nu van Bitcoin ETF’s naar de mogelijke goedkeuring van een vergelijkbaar product voor Ethereum (ETH). Of en wanneer dergelijke investeringsproducten voor de grootste altcoin op de markt verschijnen is uiteraard nog onduidelijk. JPMorgan, de grootste investeringsbank ter wereld, schat de kans in ieder geval niet groot in.

Deze recente ontwikkelingen in de crypto-arena tonen aan dat de initiële opwinding rond Bitcoin ETF’s aan het vervagen is. Dit fenomeen benadrukt de dynamische en soms onvoorspelbare aard van de cryptomarkt. Terwijl bitcoin worstelt om zijn positie boven de $40.000 te handhaven, verschuift de aandacht naar nieuwe mogelijkheden, zoals de Ethereum ETF’s.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie