Bitcoin crasht met 6% naar $22.000, gaat koers nog dieper dalen?

Bitcoin (BTC) daalde zojuist het hardst sinds de crash van medio juni. We waarschuwden al de hele week dat de koers er instabiel uitziet en een uitbraak omlaag dreigt. Desondanks maakt de koers vanochtend zelfs een snellere duik dan verwacht werd. De angst op de markt stijgt daardoor weer flink en ligt waarschijnlijk inmiddels hoger dan deze indicator aangeeft:

Bitcoin koers daalt met 6,3%

De bitcoin koers piekte begin deze week vlak boven $25.000, maar werd daar direct afgewezen en begon toen te dalen. De koers zat toen nog in een rising wedge patroon, maar brak hier deze week aan de onderkant uit.

Bitcoin consolideerde gisteren rond $23.400, maar verloor hier afgelopen nacht grip op. De koers zakte in eerste instantie naar $22.800 en vond daar, zoals verwacht, support. Echter hield deze vanochtend ook niet stand.

Bitcoin zakte zojuist helemaal naar $22.000 en dipte op meerdere beurzen zelfs helemaal naar $21.500. Daarmee breekt de koers zelfs uit het higher high, higher low patroon van de afgelopen tijd.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $21.950 op Binance en €21.750 op Bitvavo. Daarmee staat koers vandaag maar liefst 6,3% in de min.

Maakt bitcoin een stuiter of verdere daling?

Het ziet er naar uit dat de bekende analist Il Crypto Capo toch gelijk had. Hij waarschuwde al weken lang voor een top rond $25.000 en dan een forse daling. Desondanks is er nog hoop voor de bulls. Als bitcoin vanaf deze $22.000 een flinke stuiter maakt en weer boven $22.800 uitkomt, dan herstelt mogelijk de opwaartse trend.

Als de koers echter onder $22.500 consolideert, dan is dat waarschijnlijk een bearish teken en kan bitcoin nog naar $21.000 of lager zakken, meldt de analist. De kans op een sterke bounce neemt echter al snel af en de markt vreest al voor nieuwe lows.

Bitcoin miners pakten winst

De daling gaat gepaard met whales en miners die besloten na de recente stijging om winst te pakken en hun reserves naar exchanges te sturen. Analist Ali Martinez meldt dat bitcoin-miners in de afgelopen twee weken maar liefst 5.925 BTC, ter waarde van $142 miljoen, verkochten.

BTC balans op exchanges blijft alsmaar afnemen

Alhoewel de markt dus weer zeer bearish wordt op de korte termijn, lijkt er nog altijd veel vertrouwen te zijn in de lange termijn. Analist On-Chain College meldt dat de hoeveelheid BTC op exchanges nog altijd afneemt sinds de coronacrash van maart 2020.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie