Ivo Melchers Ivo Melchers
05/09/2023 06:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2023 19:58

Bitcoin daalt, dit zijn de belangrijke levels om in de gaten te houden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin daalt, dit zijn de belangrijke levels om in de gaten te houden

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

Vannacht is bitcoin (BTC) begonnen aan een daling waardoor het momenteel afstand heeft genomen van zijn krappe bereik tussen de 25.800 en 26.200 dollar. In deze ochtendupdate bekijken we de laatste stand van zaken en richten we ons op de belangrijke koersen om in de gaten te houden. Zo ga je de dag goed voorbereid van start!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin op weg naar beneden

Sinds middernacht is de weg naar beneden vrijgemaakt voor bitcoin. Het steunniveau van 25.800 dollar bleek niet sterk genoeg te zijn om een stuiter te veroorzaken. Rond 05:00 uur vannacht werd er een dieptepunt van om en nabij de 25.600 dollar neergezet.

Bitcoin daalt, dit zijn de belangrijke levels om in de gaten te houden
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron CoinMarketCap

De eerstvolgende belangrijke koers om in de gaten te houden is de 25.300 dollar. Mocht bitcoin hier tevens doorheen zakken, dan zal 24.800 dollar het volgende steunniveau zijn. Een opwaartse beweging is uiteraard ook niet uitgesloten. Wat dat betreft dienen 26.200 en 26.700 dollar als weerstandsniveaus voor de korte termijn.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs op crypto exchange Bybit uit op 25.699 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de bitcoin prijs in euro daarmee uit op 23.832.

Advertentie

Bitcoin deze week: Amerikaanse recessie op komst?

Vandaag staat er weinig spectaculairs op de economische kalender. Om die reden blikken we alvast vooruit naar de belangrijkste datapunten voor de rest van de week.

Met name woensdag en donderdag zullen de nodige invloed kunnen hebben op de bitcoin koers. Voor woensdag staat de US Services PMI op de programma, wat een belangrijke gezondheidsmeter is voor de Amerikaanse dienstensector. Op donderdag volgt de Unemployment Claims, ofwel het aantal nieuwe werklozen in de Verenigde Staten.

Beide indicators schetsen een beeld van de huidige stand van zaken van de Amerikaanse economie. Tot op heden weet de economie in de VS zich, ondanks de agressieve renteverhogingen, redelijk staande te houden. Een recessie zou op de korte-termijn bearish zijn voor risicovollere activa zoals bitcoin. Mensen zullen in perioden van economische onzekerheid hun geld over het algemeen verplaatsen van risicovollere activa naar veiligere havens zoals Amerikaanse dollars of goud.

Het Nederlandse GoldRepublic biedt je nu de uitgelezen mogelijkheid om je portfolio voor te bereiden op een mogelijke harde landing van de Amerikaanse economie (lees: recessie). Als je nu een account aanmaakt bij GoldRepublic via deze link en voor 100 euro aan goud, zilver of platinum aanschaft, ontvang je gratis en voor niets 1 gram goud ter waarde van bijna 60 euro.

Te midden van het huidige onzekere macro-economische klimaat presteert goud naar verwachting. Met een huidige prijs van 1.937 dollar staat het 2,2 procent hoger dan 2 weken geleden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie