Simon Bosch Simon Bosch
04/10/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2023 08:00

Bitcoin daling ingezet? Analist verwacht snelle koersdaling naar $12.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin daling ingezet? Analist verwacht snelle koersdaling naar $12.000

Foto: Atichat Wattanasin Stone/Shutterstock

Begin dit jaar verbaasde bitcoin (BTC) de markt door hard te stijgen terwijl de wereld met argusogen het verloop van de bankencrisis aanschouwde. Inmiddels zijn veel mensen ervan overtuigd dat we in een bullmarkt zitten, maar dat geldt niet voor iedereen. De technisch analist denkt dat we een diepe, diepe crash voor de kiezen zullen krijgen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Analist voorziet enorme bitcoin crash

In een bericht op zijn Telegram-kanaal noemt hij de stijging van tot dusverre letterlijk nep. “[De koers van bitcoin] heeft eindelijk aangetoond dat [mijn langetermijnbeeld] klopt. De neppe stijging lijkt bijna voorbij te zijn, 19.000 dollar tot 20.000 dollar is de volgende stap. We zouden een kleine stijging moeten zien, en dan de capitulatie tot 12.000 dollar,” aldus CryptoCapo.

Een crash naar 12.000 dollar is niet niks, op het moment van schrijven is dat een daling van ongeveer 56%. Ook zou dit het dieptepunt van eind vorig jaar tenietdoen. Die werd veroorzaakt door het faillissement van FTX en lag rond 16.000 dollar. Op het moment van schrijven ligt de bitcoin koers op ongeveer 27.400 dollar.

In het bericht vlak erboven merkt hij op dat de vraag naar bitcoin ‘nep’ is, en dat veel kopers nietsvermoedende handelaren willen gebruiken als exit liquidity. Maar nu de stijgingen steeds zwakker worden hebben whales steeds minder ruimte om te verkopen. “Sub 25.000 dollar komt eraan,” concludeert CryptoCapo.

De analist is al lang erg bearish. Op zijn nu inactieve pagina op sociale mediaplatform X constateerde hij in januari dat hij zelfs toen nog steeds short was, terwijl dat juist een moment van een bodem was. 

Advertentie

Sommige bitcoin analyses juist bullish

Ironisch genoeg is niet iedereen zo negatief. De Nederlandse analist Michaël van de Poppe verklaart op X dat ‘Uptober’ nu is begonnen. Hij vindt een stijging voor bitcoin tot 40.000 dollar niet onrealistisch.

Statistisch gezien zijn de laatste maanden van het jaar erg goed voor de bitcoin koers. Het helpt bovendien dat we een sterke maand september achter de rug hebben. Doorgaans verbetert dat de kansen voor de drie maanden erna.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie