Simon Bosch Simon Bosch
30/09/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/09/2023 18:00

Bitcoin kleurt groen in september: teken van een sterk eind 2023?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
september-bitcoin-groen

Foto: Shutterstock/anaken2012

Over het algemeen is september een zware maand voor bitcoin (BTC). Om de één of andere reden is de bitcoin koers redelijk gebonden aan voorspelbare perioden, afgaande op het verleden. Maar afgelopen september gold dit juist helemaal niet. Dit suggereert dat we misschien een aantal goede maanden voor de boeg hebben.

$0 naar bitcoin ETF’s, is dat een slecht teken? Expert legt uit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koersstijging in het zicht?

Bitcoin is nog niet zo oud, dat maakt het gemakkelijk om momenten uit het verleden opnieuw te bekijken. Uit data van CoinGlass blijkt dat september in 8 van de 11 jaren een rode maand was. De paar keren dat de koers in september wél steeg was bovendien maar net een stijging. Ook afgelopen maand was dit het geval, de koers staat nu namelijk maar 3,85% hoger dan aan het begin van september.

Je zou denken dat dit niet zo goed is voor de bullmarkt waarvan velen hopen dat die al lang en breed is begonnen – amper 4% zou immers snel om kunnen slaan in een dalende trend. Maar in voorgaande jaren was zelfs een lichtelijk groene maand september erg gunstig voor de rest van het jaar.

Ook in de jaren waarin september wél een rode maand was, waren de laatste drie maanden van het jaar overwegend positief. Wel moeten we benadrukken dat de twee jaar met een rode maand september 2015 en 2016 waren, toen de markt sowieso al langzaam warmliep voor een bullmarkt.

Als september er nú nog slecht uit gaat zien, dan moet er dit weekend een hoop mislopen, concludeert de op X populaire Nederlandse handelaar Jelle. Zijn collega Daan Crypto Trades constateert zo goed als hetzelfde.

Advertentie

Bitcoin on-chain erg bullish

Ondertussen ziet het er op de Bitcoin-blockchain momenteel erg goed uit. Een recordaantal handelaren is namelijk bullish voor de lange termijn, terwijl er ook steeds minder BTC in de wallets van exchanges ligt.

Wel ligt het handelsvolume op het laagste punt in zes jaar tijd. Maar de handelaren die wél bereid zijn om te kopen vallen over het algemeen onder de groep langetermijninvesteerders. Al met al ziet het er vooralsnog goed uit voor de grootste crypto.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie