Simon Bosch Simon Bosch
29/09/2023 11:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2023 11:51

Extreem lage bitcoin activiteit toont lichtpuntje

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Extreem lage bitcoin activiteit toont lichtpuntje

Foto: salarko/Shutterstock

Het handelsvolume in de crypto-markt is in de bearmarkt enorm gedaald. Dat geeft aan dat investeerders veel minder bereid zijn om in crypto te investeren en te handelen dan in 2021. Nu is het volume van bitcoin (BTC) nog veel verder gedaald, zelfs tot een dieptepunt dat we al jaren niet meer hebben gezien.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin handelsvolume op laagste punt in 6 jaar

Dat schrijft de crypto-marktanalist caueconomy op het on-chain analyseplatform CryptoQuant. Op het moment van schrijven staat het handelsvolume in bitcoin spot-markt op 8.000 tot 15.000 transacties per dag.

Dat is een enorm contrast vergeleken met maart van dit jaar, toen deden handelaren namelijk nog grofweg 600.000 transacties per dag. Dat is een daling van bijna 98,7% op de meest stille dagen, als we voor de piek in maart uitgaan van 600.000 transacties per dag.

Het huidige niveau is bovendien het laagste in zes jaar tijd. De laatste keer dat handelaren zo actief waren als nu was in 2017, maar toen stond de bitcoin koers ook een stuk lager.

Dit signaal zagen we ook al in andere delen van de markt. In mei bereikte de marktwaarde van USDT, de grootste stablecoin, een record. Maar het handelsvolume stond op een punt dat al sinds 2019 niet meer is gemeten.

Eerder in september bleek bovendien dat het handelsvolume van de crypto-markt in zijn geheel ook al op het laagste punt sinds 2019 stond, wat suggereert dat het volume in de tussentijd nog verder is gedaald. Niet alleen bitcoin is dus de dupe.

Advertisement

Bitcoin investeerders mogelijk alsnog bullish

De lage volumes zijn op zichzelf geen goed teken voor de markt, maar er is ook een positieve kant aan de transacties die investeerders wél doen. Volgens de analist zijn de investeerders die nu juist alsnog kopen meer bereid om hun investering aan te houden voor de lange termijn, in plaats van dat ze hun aangekochte coins ook weer snel verkopen.

Mogelijk trekt hij die conclusie uit de on-chain activiteit van en naar exchange-wallets. Dat beeld werd onlangs immers bevestigd door de opvallend lage hoeveelheden bitcoin die exchanges momenteel bezitten. Ze worden namelijk langzaam allemaal opgekocht door investeerders en verplaatst naar externe wallets.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement