Roy van Krieken Roy van Krieken
26/01/2023 14:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2023 14:01

Bitcoin de best presterende activa van 2023, aldus Amerikaanse bankgigant

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Goldman Sachs expande su división crypto a pesar de despidos masivos

Foto: Barbara Froehlich/Shutterstock

2022 was een jaar om snel te vergeten voor de meeste crypto investeerders, maar de eerste paar weken van het nieuwe jaar zien er al direct heel anders uit. De bitcoin koers wist eindelijk weer wat tekenen van leven te laten zien en de resultaten van de koning der crypto vergeleken met andere activa liegen er niet om. Volgens de reusachtige Amerikaanse investeringsbank Goldman presteerde BTC zelfs beter dan alle andere activa.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin de allerbeste investering van 2023?

Goldman Sachs maakt regelmatig ranglijsten over wat de best presterende activa in een bepaalde periode zijn geweest. Volgens een rapport over de year-to-date rendementen van de meest voorkomende activa staat bitcoin fier bovenaan.

Hiermee staat bitcoin boven bakermatten van de wereld van investeren zoals de S&P 500 en de Nasdaq. Ook goud moet het doen met slechts een vierde plek.

Het verschil was ook niet bepaald klein. Op de tweede plek van de ranglijst van Goldman Sachs staat de MSCI emerging markets index, en deze index noteerde een YTD-rendement van 8% Hier stak bitcoin met kop en schouders bovenuit met een gigantisch YTD-rendement van maar liefst 27%

Goldman Sachs en crypto

Bitcoin werd aan de periodieke ranglijsten van Goldman Sachs toegevoegd aan het einde van 2021. Voorheen was de grote Amerikaanse bank erg terughoudend om aandacht te schenken aan bitcoin en de rest van de crypto industrie. Intussen is dat sentiment aardig verdwenen en lijkt Goldman Sachs juist voorzichtig de crypto sector te omarmen als volwaardige activaklasse.

Halverwege 2022 was bijvoorbeeld in het crypto nieuws te lezen dat CEO van Goldman, David Solomon, heilig overtuigd was van de digitale transformatie en de rol die digitale activa en blockchain daarin zouden spelen. Het integreren van crypto en blockchain binnen het bedrijf stond volgens hem hoog op het prioriteitenlijstje.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie