Simon Bosch Simon Bosch
21/02/2023 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2023 17:15

Bitcoin de komende 3 jaar in een bullmarkt? Dit model zegt van wel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: RojaninSri/Shutterstock

Analisten hadden het massaal bij het verkeerde eind vorig jaar. Veel mensen verwachtten dat de markt weer aan zou trekken voor een tweede deel van de bullmarkt, maar helaas is het hier nog niet van gekomen. In plaats daarvan werd de markt in een diepe bearmarkt gestort. Toch zal ergens de bodem moeten liggen. Eén analist denkt dat we binnenkort in een bullmarkt terechtkomen die drie jaar zal duren.

Gaat de bitcoin koers crashen? Analisten denken van wel
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Nieuw model: is de bullmarkt begonnen?

Op Twitter schrijft de technische analist Trader Tardigrade dat bitcoin (BTC) al sinds 2013 bearmarkten heeft van 14 maanden, waarna de volgende bullmarkt begint. De huidige dalende trend duurde ook dit keer weer 14 maanden voor bitcoin, als je december aanneemt als de absolute bodem van de bearmarkt. Dat zou betekenen dat in januari de bullmarkt is gestart, wat in principe goed in het model van de Twitteraar past.

De hierop volgende optrend duurde in het verleden 33 of 35 maanden, bijna drie jaar dus. Als de nieuwe bullmarkt nu al zou zijn gestart, dan zou dat betekenen dat deze tot ver in 2025 zou duren. Dan gaan we er uiteraard vanuit dat het een betrouwbare tactiek is om ervan uit te gaan dat de geschiedenis zichzelf gaat herhalen.

De analist mikt met zijn grafiek op een bitcoin prijs van meer dan 200.000 Amerikaanse dollar. Op het moment staat de koers op net iets minder dan 25.000 dollar. Een stijging tot twee ton zou dus een winst van minstens 700% betekenen. Uiteraard kan niemand de toekomst voorspellen.

Advertentie

Modellen andere analisten verworpen

De afgelopen paar jaar waren er verschillende handelaren met een vergelijkbare insteek, maar inmiddels zijn zij hiervan afgestapt. Zo had Benjamin Cowen het model van de langere cycli. De tijd is onze vriend, luidde zijn conclusie. Toen het duidelijk werd dat we in een bearmarkt zitten heeft hij zijn modellen verworpen.

Min of meer hetzelfde geldt voor Plan B. Deze Nederlandse voormalig institutionele investeerder had een stock-to-flow-model gemaakt voor BTC. In de bullmarkt leek dit model veel hout te snijden, maar in de bearmarkt heeft ook hij één versie van dit model als ongeldig verklaard. Het model van Trader Tardigrade heeft er wel wat van weg. Of de speculant het bij het rechte eind zal hebben kan alleen de toekomst uitwijzen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie