Simon Bosch Simon Bosch
09/05/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2022 18:05

Concept langere bitcoin cycli klopt niet meer, aldus populaire analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Concept langere bitcoin cycli klopt niet meer, aldus populaire analist

Foto: nuttapon averuttaman/Shutterstock

De populaire cryptocurrency-analist Benjamin Cowen heeft een paar jaar geleden het concept van langere Bitcoin-prijscycli opgegooid. Na verloop van tijd kreeg dit idee steeds meer potentie, zeker nadat de prijs van Bitcoin (BTC) niet door de 60.000 euro brak. Nu zegt de analist dat het model niet meer accuraat is.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin berenmarkt is er al

In een reeks tweets benadrukt Cowen dat de berenmarkt er al een paar maanden is, en dat deze vermoedelijk nog wel even door zal gaan. Er bestaat een kans dat het dieptepunt van de afgelopen dagen een belangrijk bodemsignaal is, maar hij verwacht het niet. Cowen denkt dus dat de duidelijke supportlijn van het afgelopen jaar doorbroken zal worden. Over welke prijzen we kunnen verwachten zegt hij op Twitter niets.

In de reacties onder de tweets is te lezen dat veel volgers niet hadden verwacht dat hij zo kritisch zou zijn op zijn eigen model en dat hij ervan af zou stappen. Toch kunnen veel van hen zijn oprechtheid waarderen.

Op YouTube heeft hij een uitgebreidere analyse gedaan, die de nadruk legt op de berenmarkt waar we mogelijk nu in zitten. Zo gaat hij ook in op de dollar en de dollarindex (DXY), die op het punt staat om uit te breken. Dat betekent dat de dollar hard zou kunnen gaan stijgen, wat wederom aangeeft dat de markt niet bereid is om veel risico te nemen. Cryptocurrencies blijft een risicovolle assetklasse, dus het ligt voor de hand dat praktisch alle tokens hard zullen dalen. Dat geldt helemaal voor altcoins, benadrukt Cowen.

Advertentie

Cowen niet de enige bitcoin analist die van model afstapt

De bekende analist is inmiddels niet de enige meer. Sommige populaire analisten, waaronder Willy Woo, blijven bij hun idee dat bitcoin en andere crypto’s door weer en wind hun uptrend zullen behouden. Toch is ook Plan B van één van zijn modellen afgestapt, namelijk van zijn ‘floor model’. De anonieme Nederlander benadrukt dat het stock-to-flow-model nog wel geldig is.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie