Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin doorbreekt $12.000, maar futures markt toont een minder bullish beeld dan...

Bitcoin doorbreekt $12.000, maar futures markt toont een minder bullish beeld dan augustus

- Advertentie -

De koers van bitcoin (BTC) doorbrak gisteren eindelijk weer de $12.000 en de prijs weet vooralsnog daarboven stand te houden. Het is inmiddels alweer bijna twee maanden geleden dat bitcoin boven de $12.000 stond.

De markt ziet er echter wellicht minder bullish uit deze keer. De zogeheten futurus funding rates staan namelijk ditmaal een heel stuk lager dan in augustus.

Perpetual futures verschillen van traditionele futures. Het zijn contracten die niet automatisch verlopen of afgewikkeld worden als traditionele contracten. Ze hebben daarom een speciaal mechanisme nodig dat bekend staat als de funding rate.

Funding rates zijn periodieke betalingen die handelaren maken gebaseerd op het verschil tussen de prijs van het perpetual contract en de prijzen op de spotmarkt. Afhankelijk van de long of short positie die een handelaar inneemt, moet hij betalen of ontvangt hij geld voor het contract.

Oftewel: als de rente positief is, betalen longposities periodiek shortposities uit. Omgekeerd, wanneer de rente negatief is, betalen shortposities periodiek longposities uit.

Volgens gegevens van analysebedrijf Glassnode staat de huidige funding rate op meerdere exchanges veel lager dan in augustus. Ondanks prijsstijging is er dus geen stijging te zien in deze funding rates, en dat tekent een minder bullish beeld dan augustus deed.

Glassnode combineert de gegevens van cryptocurrency-exchanges Binance, Bitfinex, BitMEX en Deribit. Gegevens van Skew Markets bevestigen dat dezelfde trend op de FTX en Huobi exchanges te zien is.

Er wordt in de markt gespeculeerd dat dit wellicht te maken heeft met de recente ontwikkelingen in de markt. Onder andere BitMEX wordt aangeklaagd door de Amerikaanse financiële toezichthouder. Onlangs zijn ook de cryptocurrencies van klanten op OKEx bevroren, waarschijnlijk in verband met een onderzoek van de Chinese politie. Daarnaast gaat de huidige koersstijging gepaard zonder een toename van het volume.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.435,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.148,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.178,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.180,10 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.251,70 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...