Rico Engelbarts
26/07/2018 16:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2018 16:58

Bitcoin eind 2018 $20.000 zegt mede-oprichter Reddit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_eind_2018_20000_dollar_volgens_mede_oprichter_reddit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Alexis Ohanian, mede-oprichter van Reddit, staat nog altijd vierkant achter zijn eerdere voorspelling dat de Bitcoin-prijs aan het eind van dit jaar $20.000 zal bedragen. Op CNBC zei hij dat omdat de belangrijkste cryptocurrency “goed beproefd” is en in staat is om de onzekerheid op de markt te doorstaan.
Ohanian, die nu het venture capital-bedrijf Initialized Capital leidt, bleef tevens bij zijn eerdere uitspraak dat Ethereum (ETH) eind 2018 $1.500 zal bedragen. Hij verklaarde:

Bitcoin heeft in de loop der jaren nogal wat beproevingen ondergaan, en het is zeker de meest robuuste cryptocurrency, en zeker een van de duidelijkste bewijzen dat crypto een oppotmiddel kan zijn. Veel cryptocurrencies met een kleinere beurswaarde zijn veel minder robuust en in veel gevallen frauduleus.

Hoe volatiel het ook is geweest, zien we dat het op de lange termijn door blijft gaan, omdat steeds meer mensen alternatieven zoeken voor fiat als een oppotmiddel. Bitcoin als digitaal oppotmiddel is wenselijk omdat je je geen zorgen hoeft te maken dat je het op moet nemen van een bank of dat de waarde verdwijnt als overheidsgeld.

Elders in het interview zei Ohanian dat hij gelooft dat blockchain-technologie kan leiden tot de opkomst van een nieuw internet dat voortbouwt op de voordelen van het eerste internet, maar veel van diens tekortkomingen corrigeert.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie