Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Mede-oprichter van Reddit verwacht dat Ethereum dit jaar $1.500 zal bereiken

Alexis Ohanian, de mede-oprichter van Reddit, heeft gezegd dat hij voorspelt dat de prijs van Ethereum in 2018 $1.500 zal bereiken, waardoor haar beurswaarde met miljarden dollars omhoog zal schieten, en daarmee mogelijk Bitcoin kan overtreffen als grootste cryptocurrency.

Ohanian, die nu fulltime werkt bij Initialized Capital, een venture capital bedrijf dat hij mede-oprichtte in 2012, maakte deze voorspelling tijdens een interview met Fortune, waarin hij uitlegde dat hij gelooft dat er op de lange termijn meer potentie in Ethereum zit dan in enige andere bestaande cryptocurrency.

Ik bezit nog steeds een beetje Bitcoin en ik denk dat het zo geliefd is dat het van grote waarde zal blijven, maar de reden dat ik het meest optimistisch ben over Ethereum is simpelweg omdat mensen erop voortbouwen. Aan het eind van het jaar zal Bitcoin $20.000 en Ethereum $1.500 waard zijn. Geweldig, nu word ik op het matje geroepen als ik het bij het verkeerde eind heb.

- Advertentie -

Met deze voorspelling zou de marktwaarde van Ethereum het, in minder dan zeven maanden tijd, van $67 miljard tot  $150 miljard schoppen, terwijl Bitcoin zich herstelt tot zijn hoogtepunt van afgelopen december, met een marktwaarde van ongeveer $340 miljard.

Elders in het interview zei Ohanian dat Initialized Capital, dat eerder al geïnvesteerd heeft in de crypto-gigant Coinbase, vastbesloten is om blockchain-gerelateerde investeringen een speciale focus te geven in 2018 en dat het gelooft dat de technologie de basis zal vormen voor een “nieuw internet”.

Vorig jaar draaide het allemaal om “machine learning” (ML) en kunstmatige intelligentie (AI); dit jaar gaat het allemaal om blockchain. Het meeste hiervan is gewoon een hype en onzin, net als het was met AI en ML. De meest essentiële, protocollaire en basic infrastructuur rond software en blockchain zal de komende één of twee jaren opgebouwd moeten worden om het Web 3.0, waar we echt naar uitkijken, te zien.

Dit zijn de soort dingen waarvan ik denk dat ze de basis zullen leggen voor een heel ander, veel beter internet. Ik was een kind zonder invloed in de jaren ‘90, toen het eerste internet gebouwd werd, dus ik zie dit als een geweldige kans. We zijn er nog mee bezig. We hebben nog geen Netscape, maar die komt eraan.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.940,54 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.940,54 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...