Roy van Krieken Roy van Krieken
18/02/2022 16:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/02/2022 16:40

Bitcoin en Apple hebben een vergelijkbare groeicurve: Fidelity

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Apple incluye un libro blanco sobre Bitcoin en el software macOS

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is tot de teleurstelling van veel investeerders opnieuw aardig gezakt. Volgens Jurrien Timmer, macro analist bij de reusachtige vermogensbeheerder Fidelity, heeft het echter weinig zin om te veel waarde te leggen bij dergelijke koersbewegingen. Volgens hem moet de groei van het netwerk de focus krijgen en hij stelt dat dit vergelijkingen vertoont met de vroege dagen van het techbedrijf Apple.

Crypto expert: Bitcoin moet 204% stijgen & Nederlanders krijgen gratis bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin netwerk groeit

Volgens Timmer is het feit dat bitcoin eigenlijk nu al een jaar in dezelfde range tussen de $30.000 en $65.000 zit, niets om wakker van te liggen. Volgens hem zal het huidige prijsgebied op de lange termijn niets meer dan ‘ruis’ zijn. Of de prijs nu omhoog of omlaag beweegt is fundamenteel voor het Bitcoin netwerk totaal niet van belang, aldus Timmer.

“Bitcoin zit nu al bijna een jaar in een choppy trading range, stuiterend tussen 30k en 65k. Het up-or-down debat blijft een favoriete hobby voor velen, maar het is vooral ruis. Voor Bitcoin is het netwerk wat telt,”

Wat wel van cruciaal belang is volgens Timmer de demand curve, ofwel het aantal mensen dat actief gebruik maakt van het Bitcoin netwerk. De grafiek van deze demand curve laat zien dat over de jaren heen dit eigenlijk alleen maar is toegenomen.

Bitcoin en Apple

Als de focus wordt gelegd op de groei van het netwerk dan kunnen er een aantal bijzondere conclusies getrokken worden. Allereerst is het volgens Timmer op deze manier mogelijk om het Bitcoin netwerk te vergelijken met Apple.

Timmer stelt dat Apple een demand curve heeft laten zien in de jaren ‘90 die ontzettend veel lijkt op die van bitcoin op dit moment. Timmer verwacht dan ook dat op de lange termijn de bitcoin koers nog enorm kan gaan stijgen indien de groei van het netwerk door blijft zetten. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie