Rico Engelbarts
06/09/2018 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2018 15:45

Bitcoin en crypto volatiliteit verkleinen kans op ETF

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_en_crypto_volatiliteit_verkleinen_kans_ETF

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Deze maand neemt de Securities and Exchange Commission (SEC) haar besluit over het goedkeuren van een Bitcoin (BTC) Exchange Traded Fund (ETF) voor de Chicago Board Options Exchange (CBOE). Echter, met nog 24 dagen te gaan tot 30 september, begint het erop te lijken dat de ETF zal worden afgewezen of uitgesteld in het beste geval.
Zo laten de crypto beurzen en koerswaarde-apps vooral rood zien de laatste tijd. De slimme belegger zal hiervan geprofiteerd hebben door short posities in te nemen. Zo staat het handelsvolume van BTC op BitMEX op moment van schrijven al over de 1 miljoen verhandelde Bitcoins in de afgelopen 24 uur, wat pas twee keer eerder is voorgekomen.
Met de volatiliteit in de crypto markt over de laatste maanden, en vooral de sterke dalingen in de afgelopen 24 uur, is het waarschijnlijk dat de SEC geen BTC ETF zal goedkeuren. De cryptocurrency die is verbonden aan de ETF is namelijk met 11,9% gedaald in de laatste 24 uur. Voor de conservatief ingestelde SEC, die de taak heeft investeerders te beschermen tegen onder andere deze volatiliteit, zijn zulke extreme bewegingen onacceptabel.
Echter is de vraag of een BTC ETF ook daadwerkelijk nodig is. Zo hebben we recent geschreven over Andreas Antonopoulos, die een groot probleem voorziet met de komst van een BTC ETF. Antonopoulos stelt namelijk dat een BTC ETF meer kwaad dan goed kan aanrichten en juist het principe achter BTC van democratisering ondermijnt.
Toch blijven veel investeerders hoopvol voor een BTC ETF, waar men zint op een prijsstijging die vaak gepaard gaat met de introductie van een ETF. Het blijft wachten op het besluit van de SEC later deze maand, maar de kans op goedkeuring lijkt de afgelopen 24 uur flink te zijn verkleind.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie