Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Bitcoin en crypto volatiliteit verkleinen kans op ETF

Deze maand neemt de Securities and Exchange Commission (SEC) haar besluit over het goedkeuren van een Bitcoin (BTC) Exchange Traded Fund (ETF) voor de Chicago Board Options Exchange (CBOE). Echter, met nog 24 dagen te gaan tot 30 september, begint het erop te lijken dat de ETF zal worden afgewezen of uitgesteld in het beste geval.

Zo laten de crypto beurzen en koerswaarde-apps vooral rood zien de laatste tijd. De slimme belegger zal hiervan geprofiteerd hebben door short posities in te nemen. Zo staat het handelsvolume van BTC op BitMEX op moment van schrijven al over de 1 miljoen verhandelde Bitcoins in de afgelopen 24 uur, wat pas twee keer eerder is voorgekomen.

- Advertentie -

Met de volatiliteit in de crypto markt over de laatste maanden, en vooral de sterke dalingen in de afgelopen 24 uur, is het waarschijnlijk dat de SEC geen BTC ETF zal goedkeuren. De cryptocurrency die is verbonden aan de ETF is namelijk met 11,9% gedaald in de laatste 24 uur. Voor de conservatief ingestelde SEC, die de taak heeft investeerders te beschermen tegen onder andere deze volatiliteit, zijn zulke extreme bewegingen onacceptabel.

Echter is de vraag of een BTC ETF ook daadwerkelijk nodig is. Zo hebben we recent geschreven over Andreas Antonopoulos, die een groot probleem voorziet met de komst van een BTC ETF. Antonopoulos stelt namelijk dat een BTC ETF meer kwaad dan goed kan aanrichten en juist het principe achter BTC van democratisering ondermijnt.

Toch blijven veel investeerders hoopvol voor een BTC ETF, waar men zint op een prijsstijging die vaak gepaard gaat met de introductie van een ETF. Het blijft wachten op het besluit van de SEC later deze maand, maar de kans op goedkeuring lijkt de afgelopen 24 uur flink te zijn verkleind.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.658,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.622,70 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.690,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.691,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.717,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.658,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.622,70 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.690,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.691,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.711,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...