Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin en cryptocurrency ter waarde van €13 miljoen buitgemaakt bij Australiërs in 2019

Australische investeerders hebben in 2019 meer dan $21 miljoen AUD verloren, oftewel €13 miljoen, aan cryptocurrency scams. Dat meldt de Australische financiële toezichthouder, de Australian Competition & Consumer Commission (ACCC), in een nieuw rapport gepubliceerd op 22 juni.

De ACCC ontving 1.810 meldingen van fraude omtrent cryptocurrencies vorig jaar, een verviervoudiging ten opzichte van 2018. De meeste meldingen werden door Australiërs die tussen 25 en 34 jaar oud zijn gemaakt. Tevens meldt het rapport dat de meeste scams zogenaamde Ponzi-fraudes zijn waarbij geen echte cryptocurrency bij betrokken is.

- Advertentie -

De ACCC meldt verder dat bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies steeds populairder worden onder oplichters:

Oplichters schakelen over naar modernere betaalmethoden, die vaak moeilijker te volgen zijn dan traditionele. De anonimiteit van niet-gereguleerde cryptocurrencies en andere real-time betalingskanalen belemmert de mogelijkheid om geld terug te vorderen of oplichters te identificeren.

Hoewel de meeste mensen nog steeds bankbetalingen gebruiken, vormen bitcoin en andere betaalmethoden nu de drie belangrijkste manieren waarop oplichters geld ontvangen.

Het rapport meldt dat Cloud mining, het verkopen van hashing power van blockchain-netwerken, een nieuwe vorm is waar misbruik van wordt gemaakt door oplichters. Ook benoemt het rapport de beruchte Facebook advertenties als een populaire methode.

In totaal (dus niet alleen omtrent crypto) verloren Australische investeerders $61,8 miljoen AUD (€38 miljoen) in 2019, een toename van bijna 60 procent tegenover 2018. Daarnaast meldt de ACCC dat er tussen 2009 en 2019 $2,5 miljard AUD (€1,5 miljard) verloren is aan fraude.

Naast de groeiende hoeveelheid crypto-scams, meldt de ACC ook een enorme toename in fraude omtrent zakelijke e-mails, een stijging van 120% naar $132 miljoen AUD (€80 miljoen).

Onlangs kwam naar buiten dat scams die de gelijkenis van Tesla en SpaceX CEO Elon Musk misbruiken $2 miljoen buit hadden gemaakt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.202,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.250,05 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.264,48 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.264,53 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.309,86 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...