Kevin Schijven Kevin Schijven
30/08/2021 08:42 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/08/2021 08:42

Bitcoin en ethereum corrigeren iets, cardano houdt stand, solana stijgt weer hard naar nieuwe ATH

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en ethereum corrigeren iets, cardano houdt stand, solana stijgt weer hard naar nieuwe ATH

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt ziet geen grote verandering ten opzichte van gisteren. De meeste crypto stoeien met het bereik waar ze nu in zitten. Toch steeg een handjevol koersen flink afgelopen nacht, maar daarentegen staan de meeste crypto in de top 100 iets in het rood vandaag. De totale marktkapitalisatie steeg afgelopen nacht even naar $2,19 biljoen, maar zakte vervolgens weer terug naar $2,14 biljoen.

Nederlandse thuiswerkers slaan jackpot met zelf bitcoins maken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) maakte zaterdagnacht nog even een poging richting $50.000 maar werd toen rond $49.650 afgewezen. Toch kon bitcoin de rest van de dag nog standhouden boven $48.500. Gisterenavond begon bitcoin weer langzamerhand aan te klimmen en de koers schoot rond middennacht zelfs even omhoog naar een piek van $49.400. Daar werd de bitcoin echter wederom afgewezen en vervolgens kelderde de koers weer helemaal terug naar $48.000. Desondanks is dat wellicht een higher low ten opzichte van de dip van afgelopen vrijdag, mocht de koers hier standhoudt. Of we snel weer een hertest van de $50.000 zullen is echter maar de vraag. Ondertussen zet het herstel van de hash rate wel al door:

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) steeg van $3.200 naar een piek van $3.260 afgelopen nacht, maar werd daar ook afgewezen en zakte vervolgens naar $3.175. Dat is ook voor ether een nieuwe higher low ten opzichte van vrijdag. De kans lijkt alsnog groot te zijn dat als bitcoin door $50.000 breekt, dat ether door $3.300 breekt.

Cardano (ADA) koppelt zich weer enigszins los van de bovenstaande twee crypto. De ADA koers piekte al rond $2,92 aan het begin van gisterenmiddag, corrigeerde toen weer omlaag naar $2,85 en zakte vanochtend zelfs even naar $2,80. Vanochtend herstelde ADA weer naar $2,85, een grens waar ADA nu al een weekje mee stoeit.

Solana (SOL) blijft daarentegen alsmaar stijgen. De SOL koers bereikte in de vroege uren van vanochtend alweer een nieuwe all-time high (ATH) van $100,8 na een stijging van 9,5% vanaf $92. SOL corrigeerde toen iets omlaag, maar hield alsnog stand rond $98 en stijgt op het moment van schrijven alweer langs $100. Een nieuwe ATH zit er wellicht vandaag nog een keer in.

Toch is solana niet hardste stijger vandaag op de crypto markt. Non-fungible tokens (NFT) als chiliz (CHZ) en enjin (ENJ) staan 6% in de plus en decentraland (MANA) zelfs 12%. Ook horizen (ZEN) en internet computer (ICP) staan 8% in de plus. Flow (FLOW) stijgt zelfs 18% omhoog en fantom (FTM) met maar liefst 40%. Desondanks kleuren de meeste koersen rood vandaag en enkele crypto die eergisteren nog hard stegen corrigeren nu flink omlaag. Terra (LUNA) staat 10% in de min na een nieuwe ATH gisteren. Audius (AUDIO) verliest ook 10%, arweave (AR) 12% en amp (AMP) zelfs 15%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie