Kevin Schijven Kevin Schijven
07/07/2021 09:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2021 09:10

Bitcoin en ethereum duwen tegen weerstand, gaan de koersen er doorbreken? NFT’s dik in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en ethereum duwen tegen weerstand, gaan de koersen er doorbreken NFT’s dik in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na een aantal zeer turbulente weken lijkt de rust weer langzamerhand terug te keren op de cryptocurrency markt. Voorlopig zit de markt weer in een iets positievere trend en stroom weer geld binnen. De totale marktkapitalisatie dipte rond middennacht nog even naar $1,47 biljoen, maar komt vanochtend alweer op $1,53 biljoen uit.

Memecoins komen naar Bitcoin: dit is de eerste
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) werd gisteren rond $35.000 hard afgewezen en de koers bleef vervolgens de rest van de dag tussen $33.500 en $34.500 slingeren. Vanochtend is de koers flink aan het stijgen en neemt het handelsvolume langzamerhand iets toe. Het lijkt er dan ook op dat een hertest van de weerstand rond $35.000 later vandaag in het verschiet zit. Toch blijft de vraag wanneer we weer eindelijk een echt grote koersbeweging zullen zien, maar voorlopig presteren de altcoins weer beter en daalt de dominantie van bitcoin naar 42,8%.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) herstelde gisteren een stuk sneller van de dip dan bitcoin, maar bleef vervolgens tussen $2.300 en $2.350 hangen. Vanochtend steeg de ether koers richting $2.400 en zit hier nu al enkele uren tegen aan te duwen. Met een toenemend handelsvolume lijkt de kans groot te zijn dat ether later vandaag hier nog doorheen breekt. Toch zou het geen verassing zijn als we daarna weer een lichte correctie zien. Ether staat inmiddels bijna 30% in de plus ten opzichte van 2 weken geleden.

Uit de top 10 is het weer binance coin (BNB) die de afgelopen uren het best presteert. De BNB koers staat vandaag 5% in de plus, echter neemt het handelsvolume af waardoor de koers wellicht moeite zal hebben om vandaag door $335 te breken.

De afgelopen dagen waren het voornamelijk decentralized finance (DeFi) tokens die het best presteerden op de markt. Vandaag zijn vooral zogeheten exchange tokens en non-fungible tokens (NFT’s) aan de beurt. Onder de exchange tokens stijgt ftx token (FTT) met 14% omhoog en kucoin token (KCS) staat zelfs 20% in de plus vandaag en 90% deze week.

Onder de NFT’s zien we chiliz (CHZ) met 11% stijgen, enjin coin (ENJ) staat vandaag 12% in de plus en 22% plus deze week en decentraland (MANA) pakt 15% en 30% ten opzichte van een week geleden. Het is axie infinity (AXS) die vandaag het best presteert en 25% in de plus staat vandaag en maar liefst 195% deze week.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie