Kevin Schijven Kevin Schijven
13/11/2021 10:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2021 10:36

Bitcoin en ethereum herstellen iets van flash crash, toch kleurt markt rood, maar NFT koersen stijgen hard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin_en_ethereum_herstellen_iets_van_flash_crash_toch_kleurt_markt_rood_maar_NFT_koersen_stijgen_hard

De cryptocurrency markt kleurt grotendeels rood vandaag. Veel crypto koersen maakten donderdag al een flinke correctie, maar leken vervolgens te stabiliseren. Tegen het eind van gisterenmiddag begonnen ze echter toch weer te dalen. Daar kwam een kleine flash crash gisterenavond nog bovenop.

De totale marktkapitalisatie zakte even van $2,95 biljoen naar $2,85 biljoen, een verlies van $100 miljard. De flash crash viel samen met nieuws dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de aanvraag van VanEck voor een bitcoin (BTC) spot exchange-traded fund (ETF) had afgekeurd.

Dat is geen verassing en de koersen konden vervolgens gelijk herstellen. Het is een teken dat de dip gelijk werd opgekocht. Toch zien veel koersen er vanochtend alsnog niet heel stabiel uit en nog een dip zou ook geen verassing zijn voordat we weer een hervatting van de bull-run zien.

Bitcoin krabbelt op, maar koers blijft in groot gevaar
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin

Bitcoin (BTC) kon gisteren niet bij $64.000 standhouden en begon tegen het eind van de ochtend flink te dalen en dook vervolgens hard omlaag in de middag. De koers kwam rond 18.00 zelfs even onder $62.000 uit op meerdere cryptocurrency-exchanges na een daling van bijna 4%. Toch maakte bitcoin na de flash crash gelijk weer een sterke bounce omhoog en herstelde naar $64.500. Echter kon bitcoin daar afgelopen nacht niet stand houden en zakt vanochtend weer onder $64.000.

https://twitter.com/ByzGeneral/status/1459331501091274755

Momenteel volgt bitcoin dus nog steeds een vergelijkbaar patroon als na de vorige piek van 20 oktober. Dat zou dus kunnen betekenen dat we wellicht nog een dip zullen zien, vervolgens een consolidatiefase en dan wellicht een uitbraak. Dat hoeft natuurlijk niet weer zo af te spelen. Belangrijke supportlevels liggen op de volgende prijzen:

Advertentie

Altcoins

Ook ethereum (ETH) begon gisterenochtend te dalen en maakte vervolgens rond 18.00 een diepe dip. Ether zakte even onder $4.500, stuiterde vervolgens terug naar $4.650 en steeg vervolgens door naar $4.700. Echter kon ook ether daar afgelopen nacht ook niet standhouden en zakt op het moment van schrijven naar $4.600.

De rest van de altcoins kleuren over het algemeen ook rood vandaag en het zijn weer de crypto die afgelopen week het hardst stijgen, die nu het hardst dalen. Zo staan bitcoin cash abc (BCHA), litecoin (LTC) en loopring (LRC) allemaal zo’n 8 tot 9% in de min. LRC staat desondanks alsnog 130% in de plus deze week en maar liefst 400% ten opzichte van 2 weken geleden.

Toch hebben we nog een groepje crypto die wel hard stijgen vandaag en het zijn voornamelijk de koersen van non-fungible token (NFT) projecten. De NFT markt lijkt weer goed te genieten van alle hype en positieve nieuws. Enjin coin (ENJ) staat 9% in de plus, chiliz (CHZ) 16%, sandbox (SAND) 21% en decentraland (MANA) zelfs 22%. Ook iotex (IOTX) doet het weer goed en staat 20% in de plus vandaag en 74% ten opzichte van een week geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie