Kevin Schijven Kevin Schijven
14/08/2021 10:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/08/2021 10:12

Bitcoin en ethereum koersen maken weer een sprong omhoog, cardano, xrp, vechain en qtum stijgen hard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en ethereum koersen maken weer een sprong omhoog, cardano, xrp, vechain en qtum stijgen hard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt is weer sterk aan het groeien en langzamerhand stijgt de totale marktkapitalisatie richting $2,1 biljoen. Het sentiment op de markt lijkt steeds positiever te worden en steeds meer mensen spreken over een hervatting van de bull-run van begin dit jaar. Toch liggen de prijzen momenteel nog niet zo hoog als de pieken uit april en mei. Een correctie, of wellicht meerdere, liggen wellicht nog altijd op de loer voordat we ook daadwerkelijk nieuwe all-time high (ATH’s) zien.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) liep gisteren eventjes vast rond $46.500, hetzelfde zagen we al op maandag en woensdag, maar tegen eind van gisterenavond brak de koers uit. De bitcoin koers schoot gisterenavond hard omhoog naar een piek van ongeveer $48.250. Vervolgens corrigeerde de koers gelijk weer terug omlaag naar $47.500, maar hield hier gedurende nacht stabiel stand. Dat kan dus betekenen dat we later vandaag wederom zo’n sprong omhoog zien en dat gaat wellicht gepaard met een test van de psychologische barrière rond $50.000. Toch moet bitcoin dan eerst door $48.000 breken en het is alsnog mogelijk dat de koers eerst een correctie omlaag maakt, wellicht terug naar die $46.500 of zelfs $44.000. Vooralsnog ziet het er allemaal zeer positief uit, zoals PlanB aangeeft:

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) steeg afgelopen nacht een keer minder hard omhoog dan bitcoin. De ether koers hing gisteren rond $3.225 en sprong aan het eind van de middag met bitcoin mee omhoog. Ether tikte even $3.310, maar corrigeerde vervolgens gelijk weer omlaag naar $3.260. Vanochtend werd deze piek evenaart en over het algemeen houdt ether vooralsnog stand boven $3.300. Er lijkt een grote kans te zijn dat als bitcoin weer omhoog spring, of omlaag corrigeert, dat ether in dezelfde richting mee volgt.

Cardano (ADA) is weer flinke sprongen aan het maken, het lijkt erop dat de hype omtrent de aankomende Alonzo update alsmaar toe blijft nemen. De ADA koers dipte eind gisterenmiddag nog even onder $2 uit naar $1.96. ADA komt vanochtend op $2,22 uit, dat een stijging van maar liefst 13% sinds gisterenavond en het ziet er naar uit dat dit wellicht nog even doorzet. Cardano heeft overigens nu binance coin (BNB) en tether (USDT) ingehaald qua marktkapitalisatie en is nu de derde grootste crypto op de markt. De ADA koers staat inmiddels 60% in de plus deze week.

Toch is het onder de top 10 grootste crypto niet cardano, maar ripple (XRP) die afgelopen nacht het hardst steeg. De XRP koers zakte gisteren eventjes terug naar $1 en komt vanochtend op $1,18 uit, dat is een stijging van 18%. Ook XRP staat deze week 60% in de plus.

Buiten de top 10 is ook vechain (VET) flink aan het stijgen. De VET koers lag gisteren op $0,112 en komt nu op $0,128 uit, een stijging van 14%. Ook klaytn (KLAY) trok afgelopen nacht sterk aan en komt vanochtend op $1,81 uit na een stijging van 17%. Verreweg de hardste stijger onder de top 100 is momenteel qtum (QTUM). QTUM begon al eerder op de vrijdag hard te stijgen. De koers steeg met bijna 50% omhoog van $10,01 naar $15,03.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie