Kevin Schijven Kevin Schijven
16/11/2021 09:26 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2021 09:26

Bitcoin en ethereum maken flinke dip, markt verliest $220 miljard, is dit de bodem of zakken koersen verder?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en ethereum maken flinke dip, markt verliest $220 miljard, is dit de bodem of zakken koersen verder

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt ving afgelopen nacht weer een behoorlijke klap. De totale marktkapitalisatie van crypto herstelde gisterenochtend eerst nog van de dip van vrijdag en kwam bij $3 biljoen uit, maar is vanochtend gedaald naar $2,78 biljoen, een verlies van maar liefst $220 miljard in een dag.

Toch komt deze klap niet helemaal onverwachts. We gaven in de vorige marktupdates al aan dat de kans groot lijkt op nog een dip zoals we drie weken geleden zagen. De daling gaat ook gepaard met opmerkingen van Twitter CFO Ned Segal, die aangeeft dat het bedrijf vooralsnog niet in crypto zal investeren. Daar waren ook geen verwachting over, maar was wellicht een teken voor sommige investeerders om wat winst te verzilveren. Ook de nieuwe infrastructuurwet in de VS maakt de markt wellicht wat onzeker.

$1 miljoen bitcoin koers nog altijd mogelijk, zegt crypto-marktexpert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin

Bitcoin (BTC) klom gisteren eerst nog naar $66.000 maar begon in de middag flink te dalen. De koers leek ’s avonds in eerste instantie support te vinden bij $64.000, maar tegen middennacht kelderde de koers flink omlaag. Om 5 uur vanochtend kwam bitcoin bij $60.500 uit en schommelt in de afgelopen uur rondom $61.000. Daarmee zakt de koers toch onder de 21-dagen moving average (MA) die eerder standhield.

Zoals gezegd komt deze dip niet totaal onverwachts. We gaven in de vorige marktupdates al aan dat de bitcoin koers een vergelijkbaar patroon volgt als drie weken geleden, maar dat de pieken en dalen steeds iets hoger uitkomen. Toen dipte bitcoin naar $58.000 en een dag later kon de koers enigszins herstellen. Vervolgens bleef bitcoin een week lang in een consolidatiefase hangen voordat de koers weer uitbrak naar een nieuwe all-time high.

Of we dat nu ook weer zullen zien, moet natuurlijk nog blijken. Het is zeker mogelijk dat bitcoin nog verder daalt. Als bitcoin toch door $60.000 zakt, dan valt de koers wellicht naar de 50-dagen MA rond $58.700, of volgens analysebedrijf IntoTheBlock, wellicht zelfs naar 57.400:

Maar zoals Santiment aangeeft, ook een analysebedrijf, wordt de dip wederom gelijk gekocht. Dat is een bullish teken voor de koers:

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) volgt nog steeds bitcoin, maar daalt in de afgelopen 24 uur wel harder. De koers leek gisteren nog even richting $4.800 te klimmen, maar ’s middag daalde ether van $4.770 naar $4.600 en afgelopen nacht kelderde de koers verder naar $4.300. Momenteel hangt ether rond $4.330, dat is 9% lager dan gisteren. Uit de top 10 is polkadot (DOT) vandaag de hardste daler. De DOT koers kwam gisteren nog bij $47 uit, zakte toen naar $45 en kelderde vervolgens naar $42, een daling van zelfs 10,5%.

In de top 100 hebben we echter een groot aantal altcoins die nog harder dalen. Non-fungible token (NFT) projecten als sandbox (SAND), chiliz (CHZ) en enjin (ENJ) verliezen allemaal zo’n 11%. Ook cosmos (ATOM), dash (DASH), near (NEAR), chainlink (LINK) en kusama (KSM) staan allemaal ongeveer 11% in de min vanochtend. Nog harder dalen omg network (OMG) en kadena (KDA), die beide 12% in de min staan. De grootste verliezer vandaag is crypto.com coin (CRO). CRO steeg afgelopen week keihard omhoog en bereikte gisteren nog een nieuwe ATH van 0,515. Sindsdien is de koers echter met 18,5% gedaald.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie