Roy van Krieken Roy van Krieken
12/01/2022 15:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2022 15:27

Bitcoin en ethereum naderen gevreesde ‘Death Cross’ 

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en ethereum naderen gevreesde ‘Death Cross’ 

Foto: r4films/Shutterstock

Een ‘Death Cross’ wordt door investeerders over de hele wereld gezien als een behoorlijk negatief technisch patroon. Historisch gezien werd een dergelijke gebeurtenis gezien als slecht nieuws voor de koers van de achterliggende activa, vaak binnen de traditionele aandelenmarkt. Of dit bij bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies ook het geval is, valt nog maar te bezien.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Death Cross

Een Death Cross is simpelweg het punt waarop twee technische indicatoren, de 50-day moving average (MA) en de 200-day moving average met elkaar kruisen. Als de 50 dagen MA van boven door de 200 dagen MA snijdt, dan spreekt men van een Death Cross. 

Vooral binnen de traditionele aandelenmarkt wordt een Death Cross gevreesd. Het wordt vaak zelfs gezien als een signaal om een groot deel van de investering te sluiten. 

Het lijkt erop dat in de nabije toekomst een dergelijk technisch signaal gevormd gaat worden voor zowel bitcoin als ethereum (ETH). Alleen als de koersen van beide cryptocurrencies in een rap tempo weer omhoog bewegen zal een Death Cross vermeden kunnen worden.

Slecht nieuws?

Hoewel het vormen van een Death Cross geen indicatie is van een goed presterende koers, is het in het geval van de crypto markten ook niet bepaald een ramp. De laatste keer dat we een Death Cross zagen bij bitcoin was namelijk in juni van 2021. Vervolgens schoot de koers in een paar maanden tijd omhoog tot nieuwe all-time highs.

Om die reden zijn er een hoop grote en kleine crypto investeerders en handelaren die totaal niet omkijken naar het vormen van een Death Cross. Volgens hen is het niets meer dan koffiedik kijken en geeft een dergelijk technisch patroon totaal geen garantie voor de toekomst.

Desondanks is de kans groot dat er spoedig een Death Cross gevormd zal worden op de grafieken van veel cryptocurrencies. Het zal voor wat onzekerheid zorgen bij veel investeerders, maar als het verleden een indicatie is dan zal uiteindelijk de richting van de koersen van de crypto markten niet worden bepaald door het vormen van een technisch patroon zoals een Death Cross.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie