Roy van Krieken Roy van Krieken
25/11/2023 16:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2023 11:56

Bitcoin en Ethereum zetten vaart achter reddingsoperatie van Oprah en The Rock

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-ethereum-dwayne-johnson-oprah-maui

Foto: Shutterstock/Mark Fann

In een bijzonder wending hebben Oprah Winfrey en Dwayne “The Rock” Johnson een reddingsactie op touw gezet voor de slachtoffers van de Maui-wildfires, waarbij ze de kracht van cryptocurrency benutten. De actie om zeveel mogelijk slachtoffers financieel een hart onder de riem te steken accepteert namelijk bitcoin en ethereum.

Bitcoin mining wordt zwaarder dan ooit één week voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

De Maui Wildfires en crypto

De Maui-wildfires deze zomer waren een ramp van ongekende omvang. Meer dan 2.500 hectare aan land werd verwoest, wat leidde tot enorme verliezen voor de bewoners van het gebied op Hawaii. Eigendommen gingen verloren en talloze levens werden onherroepelijk veranderd. Deze tragedie riep om onmiddellijke actie en ondersteuning.

Als snel gingen beroemdheden zoals Oprah Winfrey en Dwayne Johnson aan de slag om van hulp te kunnen zijn. Niet alleen zamelden zij veel geld in voor de slachtoffers, er werd ook besloten om bitcoin en ethereum te accepteren voor de actie. Dit markeert een belangrijke ontwikkeling in de filantropische wereld.

Deze stap illustreert de groeiende acceptatie van crypto in de wereld en de potentie om snel waar dan ook ter wereld geld naartoe te sturen. Door crypto zoals bitcoin en ethereum te accepteren wordt ook een veel grotere doelgroep aangesproken. Het gebruik van cryptocurrency in dit initiatief onderstreept de potentie van crypto als een krachtig en flexibel middel voor donaties, hetgeen we eerder uiteraard ook al zagen in de oorlog in Oekraïne.

Advertentie

Crypto use cases in het echt

Oprah benadrukte het belang van het geven van autonomie aan de slachtoffers bij het beheer van hun herstelproces. The Rock, die eerder samenwerkte met Malama Kauai voor herstelwerkzaamheden na overstromingen, verzekerde dat elke donatie rechtstreeks ten goede zal komen aan de slachtoffers.

Deze actie, een samenwerking tussen wereldberoemde figuren en de innovatieve wereld van crypto, laat nog maar eens zien dat crypto voor meel doeleinden gebruikt kan worden dan snelle winst. Het toont aan hoe de combinatie van invloed en moderne technologie kan leiden tot betekenisvolle en effectieve acties in tijden van crisis.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie