Tim Kamp Tim Kamp
14/12/2023 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2023 19:05

Bitcoin en Tether favoriet voor Wall Street-zwaargewicht

Bitcoin-BTC Tether-USDT
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en Tether favoriet voor Wall Street-zwaargewicht

Foto: Photo_Land/Shutterstock

Howard Lutnick, CEO van Wall Street-bedrijf Cantor Fitzgerald, heeft zijn lof geuit voor Tether (USDT) en Bitcoin (BTC). In een interview heeft hij zijn enthousiasme laten blijken over deze crypto-activa en hun potentieel in de financiële wereld.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Stablecoin crypto zorgt voor brug met financiële sector

Lutnick, een bekend figuur in de financiële sector, prijst Tether vanwege zijn stabiliteit en bruikbaarheid in digitale transacties. Hij ziet USDT, de op de dollar gebaseerde stablecoin,  als een waardevolle brug tussen traditionele financiën en digitale activa.

“Ik ben een grote fan van deze stablecoin genaamd Tether… Ik houd hun munten vast, en ze hebben veel munten,” zei Lutnick in het interview. “De stablecoin is nu meer dan $90 miljard waard, dus ik ben een grote fan van Tether,” vervolgde de CEO.

De samenwerking tussen Cantor Fitzgerald en Tether begon volgens een rapport in 2021. Cantor Fitzgerald beheert al enkele jaren het miljarden dollars omvattende portfolio van Tether bij het Amerikaanse ministerie van Financiën.

In het verleden hebben andere grote financiële instellingen terughoudendheid getoond om diensten te verlenen aan Tether. Wells Fargo stopte in 2017 de samenwerking met de stablecoin-uitgever en recentelijk scoorde Tether laag in de stabiliteitsbeoordeling van stablecoins door S&P Global. USDT scoorde de op één na laagste ranking van de acht aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoins.

Ondanks de bezorgdheid over de langetermijnstabiliteit, hintte Lutnick erop dat Tether goed zou kunnen zijn voor landen in een valutacrisis, zoals Argentinië.

Advertentie

Crypto of bitcoin voor Lutnick?

Lutnick heeft ook een liefde voor bitcoin. In eerste instantie beweerde de CEO een “fan van crypto” te zijn, maar later keerde hij terug om meer gerichte lof te uiten voor bitcoin.

“Die andere munten, die stellen niets voor. Ze zijn een beetje denkbeeldig. Misschien is Ethereum wel oké,” zei Lutnick. Daarmee verwijst hij naar de halveringscyclus van bitcoin en het ontbreken van een gecentraliseerde entiteit.

“Het enige activum dat mensen konden hebben waar niemand het kon afnemen? Bitcoin, het is oncontroleerbaar. Met Tether kun je Tether bellen, en ze zullen het bevriezen. Met Ethereum kun je Joe Lublin bellen”, sluit Lutnick af.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie