Robin Hazekamp Robin Hazekamp
21/08/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/08/2023 07:00

Bitcoin en XRP op kop van meest verhandelde crypto op Bitvavo

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin en XRP op kop van meest verhandelde crypto op Bitvavo

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Bitcoin (BTC) en ripple (XRP) staan aan het front van de meest verhandelde crypto op dit moment. XRP omvat maar liefst 8% van het totale verhandelde volume. Daarmee komt de munt akelig dicht bij de koploper bitcoin, die 13% van het totale volume omvat.

Nog geen account bij Bitvavo? Klik op deze link om 10 euro gratis crypto naar keuze te ontvangen bij het aanmaken van een nieuw account!

Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten

Koplopers bestaan uit XRP en BTC

Naast BTC en XRP bestaat de top 5 uit shiba inu (SHIB), livepeer (LPT) en ethereum (ETH). Ether, in de crypto industrie de op-één-na grootste munt, omvatte in de afgelopen week maar 4% van het totale volume en staat daarmee op de vijfde plek. Dat is bijzonder voor de munt, die in de afgelopen week meer dan negen procent in waarde daalde. 

De populariteit van XRP komt door de recente uitspraak van rechter Torres in de rechtszaak SEC vs Ripple. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) klaagde Ripple aan voor de ongeregistreerde verkoop van effecten. Ripple won die zaak gedeeltelijk. Vlak na de overwinning steeg XRP enorm in volume, waardoor het nu de op-één-na meest verhandelde munt is op Bitvavo.

De populariteit van SHIB en LPT besproken we laatst al op onze site. De waarde van LTP werd in een paar dagen meer dan verdubbeld.Terwijl de Livepeer token op 7 augustus nog rond de $4 schommelde, ging hij op 13 augustus rond 2 uur ‘s nachts voor meer dan $9 over de toonbank. Momenteel wordt LTP voor $6,18 verkocht.

Advertentie

Ook SHIB en AKRO gaan hard op Bitvavo

Ook SHIB ging de laatste tijd hard. Echter is de munt de afgelopen week flink in waarde gedaald. In zeven dagen kwam de koers maar liefst 20% lager te staan. Daarentegen staat de koers nog steeds 8,2% hoger dan een maand geleden. De recente volatiliteit van de munt is te danken aan de lancering van het nieuwe SHIB netwerk, genaamd Shibarium.

Twee andere munten die heel hard gaan op Bitvavo zijn sui (SUI) en akropolis (AKRO). De akropolis token is de afgelopen maand maar liefst 104% in waarde gestegen. Bitvavo handelaars hebben met de munt een mooie winst kunnen pakken. Vandaag is de munt echter met 2,2% in waarde gedaald.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Robin Hazekamp is sinds mei 2023 actief bij Crypto Insiders. Als freelance vertaler kwam hij in contact met het platform. Hij is momenteel bachelorstudent Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Robin heeft een brede interesse in crypto, mede dankzij Europese politieke competities waarin hij uitblonk. Zijn expertise ligt op het gebied van regelgeving, psychologie en criminaliteit binnen de cryptowereld.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum gaat bitcoin overtreffen na ETF-lancering, volgens onderzoekers
Ethereum ETF’s dagen verwijderd van lancering: Koers klaar voor sprong?
Advertentie