Ivo Melchers Ivo Melchers
15/11/2023 20:43 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2023 14:16

Bitcoin ETF-afwijzingen: vermogensbeheerder deelt bizarre theorie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF-afwijzingen: vermogensbeheerder deelt bizarre theorie

Foto: Tada Images/Shutterstock

De Amerikaanse vermogensbeheerder ARK Invest is een van de vele kanshebbers om een bitcoin (BTC) beursfonds op de Amerikaanse markt te lanceren. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft hier tot dusver iedere keer nog een stokje tussen gestoken, verwijzend naar het risico op marktmanipulatie. Cathie Wood, de CEO van ARK Invest, geeft een andere mogelijke verklaring voor de dubieuze handelswijze van de toezichthouder.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Afkeuren BTC beursfondsen

Wood, een vooraanstaande bitcoin en crypto bull, bracht in een recente verschijning op CNBC Squawk Box een opvallende speculatie naar voren. Ze gaf namelijk aan dat Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, mogelijk een positie als minister van Financiën zou ambiëren. ‘’Wat doet de minister van Financiën? Het is erg gericht op de dollar’’, aldus Wood.

Hoewel het slechts speculaties zijn, zou dit volgens Wood een mogelijke verklaring kunnen zijn waarom alle bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvragen keer op keer tot de prullenbak zijn verwezen.

In het interview wordt ook benadrukt dat Gensler wel degelijk op de hoogte is van de ins en outs van het Bitcoin netwerk. Er werd namelijk verwezen naar een cursus in crypto en blockchain dat Gensler heeft gegeven aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) voordat hij SEC-voorzitter werd.

Volgens Wood is het ‘’zeer onwaarschijnlijk’’ dat Bitcoin gemanipuleerd kan worden, daarbij verwijzend naar het feit dat het een gedecentraliseerd en transparant netwerk is waarbij je alle activiteiten kunt volgen.

Om die reden begrijpt ze er niet waarom de waakhond vooralsnog geen spot-ETF voor bitcoin toestaat. Momenteel wacht de markt vol optimisme een definitief besluit af voor talloze bitcoin beursfonds-aanvragen. ARK Invest, die samen met 21Shares een dergelijke aanvraag heeft ingediend, heeft als eerste de ultieme deadline op de agenda staan.

Deze laatste deadline staat op 10 januari en volgens analisten is de kans groot dat tegen die tijd alle aanvragen goedgekeurd zullen worden.

Advertisement

Crypto markt naar $25 biljoen in 2030

In hetzelfde gesprek liet Wood tevens een voorspelling los over de totale waarde van de cryptomarkt in 2030. Volgens haar voorspelling bij Ark Invest zal de totale crypto-marktkapitalisatie over 7 jaar 25 biljoen dollar bedragen

Ook deelde ze de verwachting dat bitcoin en ethereum (ETH) dan nog steeds de markt zullen domineren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement