Timo Bult Timo Bult
16/01/2024 06:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2024 18:47

Bitcoin ETF euforie is ‘onterecht’ zegt president van crypto-beheerder

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF euforie is 'onterecht' zegt president van crypto-beheerder

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Vorige week lanceerden een aantal bitcoin (BTC) spot beursfondsen. De euforie was enorm onder de gemiddelde bitcoin-investeerder. Echter, zo stelt 21Share president Ophelia Snyder, deze euforie voor de korte termijn is niet terecht. Dat zei ze in een interview met Blockworks.

Cryptomarkt onderschat lange-termijn impact van Bitcoin halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

De pluspunten van bitcoin beursfondsen

In het gesprek benoemt Snyder enkele van de grote voordelen die bitcoin beursfondsen (ETF’s) bieden. Crypto wordt door de komst van de fondsen onder andere beschikbaar voor professionele investeerders, die bijvoorbeeld geld beheren van anderen.

Volgens de president van 21Shares is een ander voordeel dat het veiliger kan voelen voor investeerders om via een fonds te investeren. “Hoe comfortabel is de gemiddelde crypto-investeerder met het verzenden van crypto vanuit zijn of haar crypto wallet? Het is nooit fijn.” Met de ETF’s wordt dit proces een stuk makkelijker.

Korte termijn optimisme niet terecht

Rondom de goedkeuring van de ETF’s bestond enorm veel euforie en optimisme. En hoewel het een grote ontwikkeling is voor de crypto-sector, vindt Snyder deze positieve gevoelens niet terecht:

“Het [de instromen, red.] zal in de loop van de tijd toenemen, dus ik denk dat de kortetermijnvisie een vergissing is. Ik denk dat ze het de eerste week heel goed zullen doen – dat wil niet zeggen dat ik daar geen vertrouwen in heb – maar ik denk wel dat de echt transformerende dingen die de manier waarop onze industrie naar crypto kijkt, wat meer tijd gaan kosten.”

Ondertussen zijn de grote vermogensbeheerders druk in de weer om nieuwe investeerders aan te trekken. Zo ook ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock.

Het bedrijf lanceerde een grootste reclamecampagne die ietwat saai oogt. Desalniettemin is het een duidelijk signaal dat de concurrentiestrijd tussen de grote beheerders nu toch echt is losgebarsten.

Sinds de komst van de fondsen is de bitcoin koers aardig in waarde gedaald. Waar de koers op de dag van de goedkeuring rond de $47.000 handelde, handelt deze op het moment van schrijven 10% lager. Datzelfde effect is duidelijk terug te zien bij de belangrijke bitcoin-aandelen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie