Simon Bosch Simon Bosch
14/01/2024 20:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2024 17:30

Aandeel MicroStrategy crasht na goedkeuring bitcoin spot-ETF’s

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
microstrategy-bitcoin-etf-crash

Foto: Shutterstock/PeopleImages.com – Yuri A

Afgelopen woensdag heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) 11 verschillende aanvragen voor spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) goedgekeurd. Even veroorzaakte het veel optimisme in crypto-land, maar kort daarna daalde de bitcoin koers juist flink. Ook het aandeel van ‘bitcoin-bedrijf’ MicroStrategy is flink gekelderd.

Bekende crypto-tweeling wordt mede-eigenaar van ‘Bitcoin voetbalclub’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

MicroStrategy crasht met 33%

Na de goedkeuring op woensdag waren de fondsen al op donderdag te verhandelen op traditionele aandelenbeurzen. Daar vind je ook het aandeel van MicroStrategy (beurssymbool: MSTR), dat na de grootste crypto exchanges meer BTC op zijn balans heeft staan welk ander bedrijf dan ook. Volgens BitcoinTreasuries heeft MicroStrategy op het moment van schrijven bijna 190.000 BTC, wat bij de huidige koers ruim 9,2 miljard Amerikaanse dollar waard is.

Bij de introductie steeg bitcoins koers in de loop van de ochtend, maar zodra de beursfondsen beschikbaar waren crashten de koersen. Na de sluiting van de beurs op vrijdag lagen ze ruim 11% lager dan de piek. Ondertussen gaat de handel op reguliere crypto exchanges gewoon door, maar afgelopen weekend gebeurde er maar weinig met de bitcoin koers. Deze staat nog steeds op zo’n 43.000 dollar.

Het aandeel van MicroStrategy is dankzij de enorme bitcoin-investering erg gecorreleerd aan de koers van bitcoin. Ze zijn verre van identiek aan elkaar, maar nadat de bitcoin koers afgelopen week crashte, deed die van MSTR mee. Maar bitcoin hield het van de top naar de bodem het bij ongeveer 15%, terwijl MSTR ongeveer 33% omlaag dook. De koers staat nu op dezelfde support-laag van juli 2023.

Advertentie

MicroStrategy verkoopt aandelen voor meer bitcoin

MicroStrategy begon al in 2020 met het kopen van bitcoin, maar het is in de loop van de jaren niet rustiger aan gaan doen met kopen. Zo kocht het eind november nog voor bijna 600 miljoen dollar aan BTC. Later kondigde het bedrijf aan om zijn eigen aandelen te verkopen, zodat het in de toekomst nóg meer BTC kan kopen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie